Lises gresskarspesial: Spicy suppe, søt pai og syltet gresskar

HØSTENS SMAKER: Søt og krydret gresskarpai eller en smakfull suppe med chili og kokos er nydelig høstmat som varmer kropp og sjel. Foto: Sara Johannessen/VG
HØSTENS SMAKER: Søt og krydret gresskarpai eller en smakfull suppe med chili og kokos er nydelig høstmat som varmer kropp og sjel. Foto: Sara Johannessen/VG
Lise Finckenhagen

Gresskar kan brukes til mer enn lykter. Her er fire salte og søte gresskaroppskrifter for enhver smak.

Halloween og gresskarlykter har blitt en ufravikelig kombinasjon, men gresskaret egner seg til langt mere enn lyktemateriell.

For selv om gresskarkjøttet hverken lukter eller smaker spesielt godt i rå tilstand må du ikke la deg skremme. Ved varmebehandling som baking eller koking forandrer nemlig smaken karakter og blir mild og søtlig, noe som igjen harmonerer godt med både «varme» krydderier og kraftige smaker.

Og kast ikke gresskarfrøene, de kan spises. Bare skyll frøene godt, klapp dem tørre på et kjøkkenhåndkle og rist frøene gylne i en middelvarm stekepanne, med eller uten litt olje. Dryss over litt flaksalt, og vips, så har du sunn hjemmelaget snacks.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Hvordan bruker du gresskar i matlagingen? Vis oss dine beste gresskarretter på Instagram med #godtno, så plukker vi deg til forsiden vår.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?