Høstens saftigste frukt

SAFTIG DELIKATESSE: De norske pærene er ekstra gode - og kan brukes både i salte og søte retter. Foto: Magnar Kirknes/Sara Johannessen/VG
SAFTIG DELIKATESSE: De norske pærene er ekstra gode - og kan brukes både i salte og søte retter. Foto: Magnar Kirknes/Sara Johannessen/VG
Natalie Ngo Granum

September kommer med de beste fruktene du kan få - som gode, saftige pærer.

Høsten er høysesong for de gode norske eplene, men andre frukter som også smaker best om høsten er plommer og pærer. Selv om pærer kanskje ikke får den samme oppmerksomheten som epler hver høst, er pære faktisk en av de eldste fruktene vi kjenner til med dyrking helt tilbake 3000 år f.Kr, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt.

Pærer krever et varmere og tørrere klima enn epler, og produksjonen her til lands har blitt mindre av i de siste årene. I fjor var pæreavlingen den laveste på 50 år, skriver Nationen.

Til gjengjeld smaker den kortreiste frukten ekstra godt. Aller best er pærene når de er modne og saftige, og hvis de er harde, kan de enkelt ettermodnes i romtemperatur. Når pæren først er moden, bør den imidlertid ikke ligge for lenge før den spises eller brukes i matlaging.

I likhet med epler kan pærer brukes både i salte og søte retter. Det trenger heller ikke å være mer komplisert enn å kombinere modne, gode pærer sammen med modne oster.

De norske, aromatiske pærene er her kun en kort periode, så nyt dem mens de er her!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?