Til hovedinnhold

Øyafestivalen 2017: Test av årets Øya-mat

9. august 2017Aktuelt
HØYT NIVÅ: Hele tre av årets Øya-retter får høyeste karakter. En av dem er Bokbackas svinewrap. Foto: Sara Berge Holmberg/VG
HØYT NIVÅ: Hele tre av årets Øya-retter får høyeste karakter. En av dem er Bokbackas svinewrap. Foto: Sara Berge Holmberg/VG

- Imponerende nivå på Øya-maten i år, mener vår anmelder.

Slik testet vi:

Vår anmelder Erik Fosnes Hansen smakte på en rett fra hvert sted, unntatt ett sted hvor han testet både vanlig burger og vegetarburger. Maten vi testet var fra matbodene på hovedserveringsområdet på nedre platå, og ikke fra det øvre platået, hvor det ligger flere matboder. Fosnes Hansen var generelt veldig fornøyd med matutvalget på Øyafestivalen i år.

- Det er ordentlig, ordentlig bra festivalmat. Det er jevnt over høyt nivå. Det er ikke bare vomfyll, maten er stort sett laget med omhu, sier han.

Alle rettene vi testet kostet mellom 80 og 120 kroner per rett. Karakterene går fra 1 til 6, hvor 6 er den beste.

Fiskeriet med fish and chips. Foto: Sara Berge Holmberg
Fiskeriet med fish and chips. Foto: Sara Berge Holmberg

Fiskeriet

Fish’n’chips

Fisken er kjempegod med fin frityr og bra skorpe. Chipsen er også bra fritert og sprø, men mangler litt salt. Praktisk festivalmat. Den er rykende varm og kom rett opp av frityren. Fisken er perfekt stekt, dette har de fått til. Nydelig.

Karakter: 6

Pjoltergeist med akkarboller. Foto: Sara Berge Holmberg
Pjoltergeist med akkarboller. Foto: Sara Berge Holmberg

Pjoltergeist

Akkarboller med vårløk, bonitoflak og tonkato

Akkarbollene har samme smak som på restauranten, men de er nok ikke like sprø utenpå. Disse er hakket mer soggy, men smaken er fenomenal. Morsom salat som har masse vårløk og fantastisk dip. Virkelig kjempegodt.

Karakter: 6

Lysklæt med pulled pork-burger. Foto: Sara Berge Holmberg
Lysklæt med pulled pork-burger. Foto: Sara Berge Holmberg

Lysklæt

Pulled pork-burger

Praktisk mat. Brødet er varmt og godt, rødløken er sprø og fin, det er ikke noe galt med svinenakken heller, bortsett fra at den er bitte litt tørr. Men det er litt anonymt i smaken. Jeg tror det er veldig bra råvarer, men litt likegyldig smak.

Karakter: 4

Mat fra hagen med indisk falafelwrap. Foto: Sara Berge Holmberg
Mat fra hagen med indisk falafelwrap. Foto: Sara Berge Holmberg

Mat fra hagen

Indisk falafelwrap

Den er god på smak, bitte litt soggy, falafelen er fint fritert, men en tanke tørr. Grønnsakene og sausen er utmerket. Den er litt upraktisk etter hvert som man jobber seg nedover i wrappen. Den er veldig godt pakket sammen i papiret og ble litt upraktisk å komme seg gjennom.

Karakter: 4

Hitchhiker med sin tripple cheese quesadilla. Foto: Sara Berge Holmberg
Hitchhiker med sin tripple cheese quesadilla. Foto: Sara Berge Holmberg

Hitchhiker

Triple chili cheese quesadilla med svin og srirachasaus

Den er også for dem som liker det litt hot. Godt kjøtt, sprø og fin lefse, sprø og spenstige grønnsaker som gir fin tekstur sammen med kjøttet. Kjøttet har fått fint særpreg og mye smak. Dette er ikke noen gjennomsnittlig quesadilla.

Karakter: 5

Foto: Sara Berge Holmberg
Foto: Sara Berge Holmberg

Annis pølsemakeri

Pølse i brød

Anni må varme opp pølsebrødet sitt. Det var kaldt og litt svampaktig. Veldig stilig pølse, det ser veldig pent ut. Pølsa er suveren, chilimajonesen god, den sprøstekte løken er god og agurksalat er godt tilbehør. Men brødet trekker ned.

Karakter: 3

Smalhans med kyllinglår-burger. Foto: Marthe Omdahl Reienes
Smalhans med kyllinglår-burger. Foto: Marthe Omdahl Reienes

Smalhans

Kyllinglår-burger med coleslaw

Brødet er varmt og veldig godt. Kyllingen er også veldig god og herlig saftig. Nydelig coleslaw, flott balanse mellom fett og syre. Men den er vanskelig å spise stående. Det blir mye søl. På grunn av at den er vanskelig å holde må den trekkes ned til 4. Den er veldig god på smak. Hvis de hadde servert den annerledes, mer festivaltilpasset, så ville det vært en femmer.

Karakter: 4

Taco Republica med tacokombo. Foto: Marthe Omdahl Reienes
Taco Republica med tacokombo. Foto: Marthe Omdahl Reienes

Taco Republica

Taco-kombo (kylling og svin)

Mini-tacoer som smaker akkurat som på restauranten Taco Republica, og der er det jo bra mat å få. Skikkelig godt, uten tvil. Fin taco-opplevelse.

Karakter: 5

Vippa med kylling-shawarma wrap. Foto: Sara Berge Holmberg
Vippa med kylling-shawarma wrap. Foto: Sara Berge Holmberg

Vippa

Kylling-shawarma fra Aleppo Bahebek

Kyllingen er litt tørr, og litt upraktisk med den svære lefsa hvor det ble mye å rydde vekk. Men den hadde noen friske grønnsakssmaker inni der som trekker opp.

Karakter: 3

Foto: Sara Berge Holmberg
Foto: Sara Berge Holmberg

Der peppern gror

Krydrede potetkroketter på chana masala

Kikertene er gode, og krokettene er greie. Jeg savner noe som skaper litt mer tekstur. Alt går litt over i hverandre. Men det smaker godt.

Karakter: 4

Coop Mega sine festivalburgere - en med kjøtt og en veggisvariant. Foto: Sara Berge Holmberg
Coop Mega sine festivalburgere - en med kjøtt og en veggisvariant. Foto: Sara Berge Holmberg

Coop Mega

Gourmetburger

Brødet er kaldt, og smaker som helt anonymt kjøpebrød. Burgeren er for bastant, den er ordentlig gummiaktig hard. Tilbehøret er litt sånn tilfeldig dryss, noe opphakka paprika og grønt. Dette var ikke spesielt godt. Det smaker helt greit hamburger, men ikke veldig rik kjøttsmak.

Karakter: 2

Vegetar-soppburger

Brødet her er også kaldt. Samme tilbehør, det virker litt slurvete. Men den er bedre enn gourmetburgeren. Det er en skikkelig bra vegetarburger, men utførelsen trekker ned. Mykt og porøst brød og ikke noen stor opplevelse.

Karakter: 3

Texas BBQ Café med brisket sandwich. Foto: Sara Berge Holmberg
Texas BBQ Café med brisket sandwich. Foto: Sara Berge Holmberg

Texas BBQ Café

Brisket sandwich med sylta løk

Her har vi brisket, eller bringe som det heter på norsk. Masse røyksmak, nydelig aroma, kjøttet er her og der litt tørt og hardt, men det kan være stykket vi fikk. Smaken er super, og det trekker opp at de har godt brød, ikke kjøpebrød.

Karakter: 4

Tunco med kyllingwok. Foto: Sara Berge Holmberg
Tunco med kyllingwok. Foto: Sara Berge Holmberg

Tunco

Wok med nudler, kylling og red curry

Den er hot og god, litt rotete, det er mye oppi her sammen, men det er mat som metter. Det er for de som liker litt hot. Gode smaker, kyllingen er ikke tørr, grønnsakene er forholdsvis spenstige og sausen er rik på smak. Det er ikke en superwok, men den er god.

Karakter: 4

Bokbacka med årets testvinner, svinewrap. Foto: Sara Berge Holmberg
Bokbacka med årets testvinner, svinewrap. Foto: Sara Berge Holmberg

Bokbacka

Svinewrap med chili- og pepperglaze, chilimajones og kimchi.

Den er veldig god, svinekjøttet er saftig og mørt. Glazen gir passe sting og fylde og kimchien gir knasende konsistens. Selve wrappen er tynn og fin og ikke soggy. Det er virkelig supergodt.

Karakter: 6

På årets Øyafestival får du i tillegg mat fra disse serveringsstedene:

Anne på landet (onsdag)

Breheimen

Funky Fresh Foods

The golden chimp (fredag)

Handwerk Botaniske

Isrosa

Kompass & co

Lille Tøyen Kolonial (lørdag)

MatLAB Vitenparken (torsdag)

MELT grilled cheese

Pacifik Poke

På pinne

Solberg & Hansen

Publisert: 09.08.2017 kl. 17:45


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?