Øyafestivalen 2017: Test av årets Øya-mat
- Imponerende nivå på Øya-maten i år, mener vår anmelder.
Slik testet vi:
Vår anmelder Erik Fosnes Hansen smakte på en rett fra hvert sted, unntatt ett sted hvor han testet både vanlig burger og vegetarburger. Maten vi testet var fra matbodene på hovedserveringsområdet på nedre platå, og ikke fra det øvre platået, hvor det ligger flere matboder. Fosnes Hansen var generelt veldig fornøyd med matutvalget på Øyafestivalen i år.
- Det er ordentlig, ordentlig bra festivalmat. Det er jevnt over høyt nivå. Det er ikke bare vomfyll, maten er stort sett laget med omhu, sier han.
Alle rettene vi testet kostet mellom 80 og 120 kroner per rett. Karakterene går fra 1 til 6, hvor 6 er den beste.
Fiskeriet
Fish’n’chips
Fisken er kjempegod med fin frityr og bra skorpe. Chipsen er også bra fritert og sprø, men mangler litt salt. Praktisk festivalmat. Den er rykende varm og kom rett opp av frityren. Fisken er perfekt stekt, dette har de fått til. Nydelig.
Karakter: 6
Pjoltergeist
Akkarboller med vårløk, bonitoflak og tonkato
Akkarbollene har samme smak som på restauranten, men de er nok ikke like sprø utenpå. Disse er hakket mer soggy, men smaken er fenomenal. Morsom salat som har masse vårløk og fantastisk dip. Virkelig kjempegodt.
Karakter: 6
Lysklæt
Pulled pork-burger
Praktisk mat. Brødet er varmt og godt, rødløken er sprø og fin, det er ikke noe galt med svinenakken heller, bortsett fra at den er bitte litt tørr. Men det er litt anonymt i smaken. Jeg tror det er veldig bra råvarer, men litt likegyldig smak.
Karakter: 4
Mat fra hagen
Indisk falafelwrap
Den er god på smak, bitte litt soggy, falafelen er fint fritert, men en tanke tørr. Grønnsakene og sausen er utmerket. Den er litt upraktisk etter hvert som man jobber seg nedover i wrappen. Den er veldig godt pakket sammen i papiret og ble litt upraktisk å komme seg gjennom.
Karakter: 4
Hitchhiker
Triple chili cheese quesadilla med svin og srirachasaus
Den er også for dem som liker det litt hot. Godt kjøtt, sprø og fin lefse, sprø og spenstige grønnsaker som gir fin tekstur sammen med kjøttet. Kjøttet har fått fint særpreg og mye smak. Dette er ikke noen gjennomsnittlig quesadilla.
Karakter: 5
Annis pølsemakeri
Pølse i brød
Anni må varme opp pølsebrødet sitt. Det var kaldt og litt svampaktig. Veldig stilig pølse, det ser veldig pent ut. Pølsa er suveren, chilimajonesen god, den sprøstekte løken er god og agurksalat er godt tilbehør. Men brødet trekker ned.
Karakter: 3
Smalhans
Kyllinglår-burger med coleslaw
Brødet er varmt og veldig godt. Kyllingen er også veldig god og herlig saftig. Nydelig coleslaw, flott balanse mellom fett og syre. Men den er vanskelig å spise stående. Det blir mye søl. På grunn av at den er vanskelig å holde må den trekkes ned til 4. Den er veldig god på smak. Hvis de hadde servert den annerledes, mer festivaltilpasset, så ville det vært en femmer.
Karakter: 4
Taco Republica
Taco-kombo (kylling og svin)
Mini-tacoer som smaker akkurat som på restauranten Taco Republica, og der er det jo bra mat å få. Skikkelig godt, uten tvil. Fin taco-opplevelse.
Karakter: 5
Vippa
Kylling-shawarma fra Aleppo Bahebek
Kyllingen er litt tørr, og litt upraktisk med den svære lefsa hvor det ble mye å rydde vekk. Men den hadde noen friske grønnsakssmaker inni der som trekker opp.
Karakter: 3
Der peppern gror
Krydrede potetkroketter på chana masala
Kikertene er gode, og krokettene er greie. Jeg savner noe som skaper litt mer tekstur. Alt går litt over i hverandre. Men det smaker godt.
Karakter: 4
Coop Mega
Gourmetburger
Brødet er kaldt, og smaker som helt anonymt kjøpebrød. Burgeren er for bastant, den er ordentlig gummiaktig hard. Tilbehøret er litt sånn tilfeldig dryss, noe opphakka paprika og grønt. Dette var ikke spesielt godt. Det smaker helt greit hamburger, men ikke veldig rik kjøttsmak.
Karakter: 2
Vegetar-soppburger
Brødet her er også kaldt. Samme tilbehør, det virker litt slurvete. Men den er bedre enn gourmetburgeren. Det er en skikkelig bra vegetarburger, men utførelsen trekker ned. Mykt og porøst brød og ikke noen stor opplevelse.
Karakter: 3
Texas BBQ Café
Brisket sandwich med sylta løk
Her har vi brisket, eller bringe som det heter på norsk. Masse røyksmak, nydelig aroma, kjøttet er her og der litt tørt og hardt, men det kan være stykket vi fikk. Smaken er super, og det trekker opp at de har godt brød, ikke kjøpebrød.
Karakter: 4
Tunco
Wok med nudler, kylling og red curry
Den er hot og god, litt rotete, det er mye oppi her sammen, men det er mat som metter. Det er for de som liker litt hot. Gode smaker, kyllingen er ikke tørr, grønnsakene er forholdsvis spenstige og sausen er rik på smak. Det er ikke en superwok, men den er god.
Karakter: 4
Bokbacka
Svinewrap med chili- og pepperglaze, chilimajones og kimchi.
Den er veldig god, svinekjøttet er saftig og mørt. Glazen gir passe sting og fylde og kimchien gir knasende konsistens. Selve wrappen er tynn og fin og ikke soggy. Det er virkelig supergodt.
Karakter: 6
På årets Øyafestival får du i tillegg mat fra disse serveringsstedene:
Anne på landet (onsdag)
Breheimen
Funky Fresh Foods
The golden chimp (fredag)
Handwerk Botaniske
Isrosa
Kompass & co
Lille Tøyen Kolonial (lørdag)
MatLAB Vitenparken (torsdag)
MELT grilled cheese
Pacifik Poke
På pinne
Solberg & Hansen
Publisert: 09.08.2017 kl. 17:45
Lag deg en gratis konto