Her er våre merkeligste påleggskombinasjoner

12. november 2015Aktuelt
TIDSREISE: De merkelige kombinasjonene av pålegg vi spiser i dag er et resultat av barndommens nysgjerrighet. Foto: Jan Petter Lynau
TIDSREISE: De merkelige kombinasjonene av pålegg vi spiser i dag er et resultat av barndommens nysgjerrighet. Foto: Jan Petter Lynau
Paal-Erik Nygård
Paal-Erik Nygård

Vi spurte våre lesere hva det rareste de har på brødskiva er. Og må innrømme at vi ikke ble fristet av alle kombinasjonene.

De aller fleste av oss har en eller annen rar påleggskombinasjon vi bare digger - og da snakker vi ikke om brunost med syltetøy eller gulost med kaviar - men som vi kanskje ikke velger å spise i kantinen, fordi vi vet at folk vil rynke på nesa av den. Samtidig bare må vi ha det innimellom. Ofte er kombinasjonene et resultat av barnslig lekenhet, da vi var små var det alltid morsomt å blande ting og prøve nye sammensetninger. Og så tar vi noen av dem med oss videre.

Vi har har hørt med våre lesere hva noen av de merkeligste kombinasjonene av pålegg de elsker er. Og så testet vi ut de som de fleste av dere tilsynelatende syns er helt innafor:

Banan med majones

At banan egner seg godt som pålegg er ingen hemmelighet, og med honning, sjokoladepålegg eller et dryss med sjokoladepulver blir brødskiven en fest. Allikevel er det visstnok ganske vanlig å toppe den søte frukten med majones. Smaken av den noe underlige kombinasjonen er faktisk ganske greit, men den blir neppe en ny favoritt.

HELT BANANAS: Banan i skiver smaker veldig godt med honning, men noen foretrekker at frukten serveres toppet med majones. Foto: Fredrik Solstad
HELT BANANAS: Banan i skiver smaker veldig godt med honning, men noen foretrekker at frukten serveres toppet med majones. Foto: Fredrik Solstad

Nugatti og egg

Mange foretrekker å kombinere Nugatti med brunost. Søtt på søtt gir det en smak som kan minne om en mild sjokoladekake. Men noen velger altså å kombinere det søte sjokoladepålegget med hardkokt egg. Denne kombinasjonen er i våre øyne unntaket som bekrefter regelen om at alt med sjokolade smaker godt, men flere ser ut til å like den.

Kaviar med brunost

Dersom teorien om at søtt og salt passer godt sammen stemmer, skulle dette ha vært en perfekt kombinasjon. På Facebook skriver flere at denne kombinasjonen er kjempegod, og at særlig barn elsker den. Flere nevner også rødbeter som et godt alternativ til topping på den folkekjære osten.

Leverpostei med syltetøy

Ja, du hørte riktig, leverpostei med syltetøy! At den milde leverposteismaken passer godt til ketchup og grillkrydder trekker flere frem, og en bruker hevder også denne kombinasjonen er bedre enn en kebab etter en tur på byen.

Honning og rå løk

Rå løk forbinder de fleste med topping på grillpølsa, men for noen er det en viktig komponent til den perfekte brødskiva. Enkelte foretrekker faktisk løk som topping på en brødskive med honning. Hvordan de i det hele tatt har kommet frem til denne kombinasjonene velger vi å overlate til fantasien.

Har du en påleggsfavoritt som er noe merkelig? Den den med oss i kommentarfeltet!

Publisert: 12.11.2015 kl. 09:03
Oppdatert: 13.11.2015 kl. 13:43


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?