Til hovedinnhold

Heia hjemmebaksten!

30. desember 2014Aktuelt
LUNT OG GODT: Kanelboller eller skillingsboller er aller best når de er helt ferske, fortsatt litt lun - og med noen striper melis på toppen. Foto: Sara Johannessen
LUNT OG GODT: Kanelboller eller skillingsboller er aller best når de er helt ferske, fortsatt litt lun - og med noen striper melis på toppen. Foto: Sara Johannessen

Ingenting smaker som rykende ferske, hjemmebakte hveteboller. Prøv en av disse knallgode bolleoppskriftene.

Det er noe litt spesielt med gjærbaksten. Den føles på en måte så velfortjent. Etter elting, forheving, utrulling, etterheving og steking er den ferdige baksten veldig velkommen.

Er det boller med sjokoladebiter som er favoritten? Eller foretrekker du kanelboller? Eller de med rosiner? Uansett, det er lite som er så godt som nybakte boller.

Prøv en av disse fire favorittoppskriftene på luftige, saftige boller.

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

I følge Godts kokk Lise Finckenhagen gjør kanelboller folk glade. Topp bollene med melis mens de fortsatt er lune, så blir de ekstra gode.

Foto: Trude Erlandsen
Foto: Trude Erlandsen

Dette er noe for barna! Ta dem med og lag verdens søteste basmeboller, med snuter fylt med vaniljekrem.

Foto: Pål Rodahl
Foto: Pål Rodahl

Dette er de en av de mest populære bollene på det kjente Bakeriet i Lom. Ordentlig god vaniljekrem er nøkkelen til ordentlig gode skoleboller, forteller baker MOrten Schakenda.

Foto: Sebastian Skauen Johnsen
Foto: Sebastian Skauen Johnsen

Både sjokolade og vanilje? Ja, hvorfor ikke, mener vår ungdomskokk Sebastian Skauen Johnsen, som byr på disse bollene med vaniljekrem og sjokoladebiter.

Publisert: 30.12.2014 kl. 11:44


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?