Til hovedinnhold

Hverdagsmat med elg

13. november 2012Aktuelt
Prøv en deilig elgwok med rødløk, sukkererter, bjørnebær og brunost. (Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter/Peder Songedal.)
Prøv en deilig elgwok med rødløk, sukkererter, bjørnebær og brunost. (Foto: Opplysningskontoret for meieriprodukter/Peder Songedal.)

Prøv en av disse fire oppskiftene på elgmiddag.

Elg kan serveres på mange måter.

Vi tenker kanskje først og fremst på elgsteik servert med rotgrønnsaker, kantareller og tyttebær. Men hva med å gjøre elgmiddagen litt mer hverdagslig?

Her får du oppskrifter på fem middager med elg som passer fint i hverdagen.

Ta frem woken og wok elgkjøttet sammen med skogsopp, sukkererter og rødløk; elgwoken pynter du med bjørnebær og brunost.

Eller lag gulasj med elgkjøtt. Den varmende, ungarske suppen smaker godt av paprika og blir skikkelig mettende med poteter og knotselleri.

En elgburger faller i smak hos både store og små, her serveres den med pærer, bacon og ripsgele.

En kremet elggryte er snaddermat på en våt, mørk høstkveld. Den passer seg selv mens potetene koker, og blir et skikkelig viltmåltid om den serveres med flatbrød og rørte tyttebær.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:04


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?