Smakfulle retter til påskeferien uten stress

17. februar 2014Aktuelt
STRESSFRI MAT: Wraps med deilig fyll passer både bra i nisten eller som lunsj. Mens en varmende kjøttsuppe med godt brød til er nydelig hyttemat. Foto: Magnar Kirknes/Petter Oftedal/VG
STRESSFRI MAT: Wraps med deilig fyll passer både bra i nisten eller som lunsj. Mens en varmende kjøttsuppe med godt brød til er nydelig hyttemat. Foto: Magnar Kirknes/Petter Oftedal/VG

Fisk i form, wraps og gryteretter er enkelt å diske opp når du skal kose deg i ferien uten å tilbringe timer på kjøkkenet.

Påskeferien sparker snart i gang, og for mange betyr det avslappende dager på hytta med ski og turer eller fridager hjemme. Ferie handler om å gjøre ting sammen, og i stedet for å stå på kjøkkenet dagen lang har du sannsynligvis heller lyst til å kose deg med familie og venner.

Heldigvis finnes det mange gode retter som egner seg ekstra godt som hyttemat – eller bare for deg som vil lage mat smart. Med noen enkle forberedelser slipper du nemlig å bruke ferien på å stresse med middagen hver dag.

Her får du seks lettvinte og smakfulle retter du kan kose deg med i ferien:

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Wraps er like lettvint som å smøre en brødskive, og er dessuten supre å ta med i tursekken. Magnar Kirknes fra Kokkeskolen gir deg tre ulike varianter med wraps: vegetar, kylling og laks. Du kan fint også utnytte rester eller annet pålegg og grønt ved å bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet. Smør, rull og nyt!

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Denne sunne middagen lager seg nesten selv i ovnen og tar kun en halvtime å tilberede. Alt du trenger å gjøre er å kutte opp grønnsaker og fisk i porsjonsstykker. Her kan du også variere grønnsaker ut i fra hva du har tilgjengelig i kjøleskapet.

Foto: Meny
Foto: Meny

Gratenger er godt og enkelt og faller i smak hos både store og små. Har du ingrediensene lett tilgjengelig er det bare å putte dette sammen i en ildfast form og la det stå og gjøre seg ferdig i ovnen mens du dekker bordet.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Skal du servere middag til mange er en smakfull gryterett perfekt. Du slipper å stå foran grytene hele dagen, og mens den står og godgjør seg kan du nyte påskekrimmen på TV-en eller kose deg med familien.

Foto: Heidi Erikssen
Foto: Heidi Erikssen

Både salte og søte deiger er deilig hyttemat og enkelt å servere. Vil du utnytte tiden maks på hytta, kan du lage paien i forveien hjemme, oppbevare den kaldt og ta den med deg på fjellet. Alt du trenger å gjøre når dere er sultne er å varme den i ovnen - og middagen er servert!

Foto: Petter Oftedal/VG
Foto: Petter Oftedal/VG

En varmende suppe er perfekt på kalde vinterdager, næringsrikt og utrolig godt! Vil du slå to fluer i en smekk, kan du lage en ekstra stor porsjon og oppbevare den kaldt. Da har du suppe klar til å varmes opp og serveres med nystekte rundstykker til lunsj en av de andre dagene.

Vis oss din påskeferiemat på Instagram og merk bildet med #godtno, så plukker vi deg kanskje til forsiden vår.

Publisert: 17.02.2014 kl. 12:31
Oppdatert: 25.03.2015 kl. 16:27


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?