Ti fantastiske oppskrifter med avokado

19. september 2016Aktuelt
TRENDY BRØDSKIVE: Brød med skvist avokado har blitt en stor favoritt hos mange nordmenn. Foto: Sara Johannessen / VG
TRENDY BRØDSKIVE: Brød med skvist avokado har blitt en stor favoritt hos mange nordmenn. Foto: Sara Johannessen / VG
Camilla Christensen
Camilla Christensen

Den grønne frukten er svært populær blant nordmenn - og det med god grunn! Avokadoen er nemlig skikkelig næringsrik, sunn og proppfull av vitaminer.

Avokadoen er en mettende frukt som hyppig blir brukt i alt fra desserter til middagstilbehør og forretter. Mange tenker nok på den populære guacamolen til tacoen, mens for andre er dette en sunn ingrediens til smoothien. Uansett hva du foretrekker, tror vi du kommer til å finne en avokado-oppskrift som faller i smak her.

1. Vil du ha en forfriskende suppe til lunch, forrett eller en lett middag er avokadosuppen et godt alternativ. Denne suppen er enkel å lage og et perfekt tilbehør til kan for eksmepel være bruchetta.

2. Grønnsaksfat er et sunt og godt alternativ til godteriet, og dersom du ønsker å ha et friskt tilbehør til å dyppe grønnsakene i, kan en guacamole være midt i blinken. Avokadoen sammen med hvitløk, sitron salt og pepper vil være med på å gi grønnsakene en spennende smak som passer bra til barn og voksne!

3. Avokadosmør er et veldig bra alternativ om du vil prøve noe litt mer spennende enn det vanlige smøret. Dette tilbehøret er enkelt å lage og passer perfekt å ha stående i kjøleskapet, så du har det klart om du for eksempel bare vil ha deg en brødskive i farten. Skal du ha en suppe til lunch eller middag kan avokadosmøret brukes på en skive ved siden av, eller hva med å bytte ut majonesen på rekesmørbrødet med dette mye sunnere alternativet? Her er det bare fantasien som setter grenser.

4. Smoothien er et sunt alternativ om du vil ha en frisk og god frokost eller et lett mellommåltid utover dagen. Hvor mettende smoothien skal være bestemmer du helt selv, men om du tilsetter en avokado i miksen kan du hvert fall være sikker på at den blir veldig sunn, frisk og god.

5. En frisk salat med mango og avokado trenger ikke ta mer enn ti minutter å forbrede og er et perfekt tilbehør til middagen. Mango- og avokadosalat er kjempegodt sammen med for eksempel kyllingspyd, sashimi eller laks, og bruker du også litt chili i salaten får du en god blanding av det sterke og det friske.

6. Når du tenker på sjokolade er avokado gjerne ikke den neste tanken som slår deg, men den grønnefrukten blir faktisk mye brukt i både kaker og glassurer når du er ute etter et sunnere resultat. Er du på diett eller du bare ønsker en sunnere dessert bør du prøve en sjokolademousse som inneholder både avokado og banan.

7. Selv om mange spiser avokadoen kald. fungerer den faktisk overraskende bra varmet opp i ovnene også. Del avokadoen i to med et hull på midten hvor du kan legge et egg, plasser avokadoen side ved side i en ildfast form og sett den i ovnen. Legg til det tilbehøret du selv ønsker, og etter bare 20 minutter har du en ny vri på frokosteggene.

8. Grillet avokado med tilbehør er perfekt sammen med grillmaten, som forrett i middagsselskapet eller rett og slett bare som en snacks for deg selv. Avokadoen tar du på grillen eller i ovnen, og topper den med det tilbehøret du selv ønsker.

9. En mattrend som nærmest har vært umulig å ikke få med seg på trendy kaféer eller Instagram, er toasten med avokado. Brødskiven med skvist avokadotopping er ikke bare trendy, den er også skikkelig god og enkel. Et tips for mer smak er å strø salt og pepper, sitron og litt chili på toppen.

10. Frokostbolle er et perfekt alternativ om du er lei av brødskiver og knekkebrød til frokosten. Her kan du fylle påå skålen med alt av avokado, egg, spinat og andre grønnsaker for en sunn og god start på dagen.

Publisert: 19.09.2016 kl. 09:24
Oppdatert: 30.06.2020 kl. 13:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?