Til hovedinnhold

Instagrammernes kakefavoritter til 17. mai

8. mai 2020Aktuelt
KAKEFRYD: En spennende syrinostekake eller sjokolademoussekake med lekker pynt - la deg inspirere av kakebakernes maifavoritter. Foto: Lars Gulbrandsen/Marianne Gjengedal
KAKEFRYD: En spennende syrinostekake eller sjokolademoussekake med lekker pynt - la deg inspirere av kakebakernes maifavoritter. Foto: Lars Gulbrandsen/Marianne Gjengedal
Anders Kolberg
Anders Kolberg

Fra ostekake med en vri til høye lagkaker - her får du kakeprofilenes beste maikaker. 

Mai er måneden for de flotteste kakene. Vi fikk seks kakefolk som utmerker seg på Instagram til å lage sin maikake-favoritt. Det ble en fryd for øyet. Hvordan det smaker? Det må du finne ut selv ved å følge oppskriftene.

Baker: Eline Gulbrandsen

Foto: Privat
Foto: Privat

@elinegulbrandsen

Jeg er fra Rygge i Viken, men er bosatt i Oslo. Jeg har fagbrev som restaurant-

kokk og konditor, og jobber ved Det Kongelige Hoff.

Min læretid som restaurantkokk tok jeg på Hotell Refsnes Gods på Jeløya i Moss. Der ble jeg veldig inspirert av han som var Sous Chef. Han viste vei inn i en verden av desserter, is og sjokolade. Dette tok jeg med meg til Oslo, hvor jeg har jobbet for Terje Ness på Restaurant Oro, og senere Onda, og for Tom Victor Gausdal på Strand Restaurant.

Helt fra jeg var liten har jeg fått lov til å være med på kjøkkenet hjemme. Min bestemor lærte meg å bake rullekake, smultringer, sukkerbrød og kransekake, for å nevne noe. Hennes kokebok gir meg fortsatt mye inspirasjon. Årstider og sesong inspirer også. Vår og sommer er sesongene jeg er mest glad i. Jeg har valgt å lage en kake med syrin fordi det er noe mange har i hagen.

Før du begynner å lage kaken må du lage syrinsaft. Denne er fin å lage dagen før du skal bake. Saften kan brukes til mye annet enn kake også, som en forfriskende saft med isbiter, eller i en drink. I en steril flaske kan saften stå en uke i kjøleskap. Den kan også fryses.

Det er morsomt å ta klassiske desserter og gjøre de moderne, men med de samme smakene, dette inspirerte Tom Victor meg til. Andre som jeg følger på Instagram for inspirasjon er Sverre Sætre, Maja Vase, Tea Malmegård, Sebastian Pettersson, Fredrik Borgskog, Julien Dugourd, Yann Couvreur og Christina Tosi.

Baker: Marianne Gjengedal

Foto: Privat
Foto: Privat

@sweet.n.pfeffer

Sweet.n.pfeffer er en instagramkonto med en litt uvanlig innfallsvinkel til kaker. Jeg baker nemlig kaker for å hedre fantastiske kvinner. Så da Godt tok kontakt med meg og ønsket en kakeoppskrift som passer måneden mai, kom jeg til å tenke på artisten Dagny og hennes musikkvideo «Wearing nothing». I videoen danser hun igjennom en vårfrisk leilighet sammen med først en mann, så en annen. Leiligheten har hvite vegger, lette rosa gardiner og en sennepsgul sofa. Så kaken ble lys rosa med en sennepsgul drip. Dagny har på seg pastellfargede klær, har røde lepper og rød neglelakk, så kaken fikk pastelltoner i blomster og litt røde lakriskuler.

Jeg klipper instahistorier der filmklipp av meg som lager kaker fletter seg sammen med musikkvideoen. Så til denne kaken kan man reise fra kjøkkenet mitt og inn i Dagnys sin verden med dans og musikk.

Dagny Norvoll Sandvik (29) har vokst opp i Tromsø og debuterte med singelen «Backbeat» i 2016, «Wearing nothing» kom ut i 2017. Dagny har blitt nominert til Spellemann tre år på rad, og vil gi ut sitt debutalbum i 2020.

PS! Vi trenger ikke å være mange som møtes for å kunne nyte en vakker og god kake. Ved hjelp av forskjellige springformer kan de bakes så store og små vi bare vil, og denne er langt mindre enn man skulle tro på bildet, den er faktisk bare 12 cm i diameter.

Foto: Privat
Foto: Privat

Baker: Anastasia Evdokimenko

@its.cake.oclock

Jeg er deltids kakedesigner, fulltids hotellnerd fra Oslo. Jeg ble inspirert av «tall cake»-trenden fra Australia in 2015. Inspirasjonen ble så til en hobby med eksperimentelle kaker for moro skyld, frem til jeg registrerte mitt eget firma i 2018 og startet med å ta bestillinger. It’s Cake o’Clock er for meg en kunst, både i smak og design.

Baker: Camilla Johansen

Foto: Privat
Foto: Privat

@bakerinnen

Jeg heter Camilla og bor i Harstad hvor jeg driver bakeriet Bakerinnen. Personlig elsker jeg hverdagsluksus og synes alltid livet blir bedre med deilig bakst. Inspirasjon finner jeg over alt, det kan være en blomst, et bilde av bakst, et fint kakefat eller personer.

Jeg liker at man tar vare på tradisjoner innenfor bakst, men har ingen problemer med å rocke opp både boller og kaker. Som for eksempel Kvæfjordkake med ferske jordbær og jordbærkrem inni. Man må være åpen for nye ting og ikke være så opptatt av å passe inn i «boksen».

På bakeriet har vi humor både verbalt og i bakingen, derav den berømte Bollemusen som alle vil sette tennene i når de kommer til oss. Som nordlending er det enkelt å være raus, og det får man så utrolig mye igjen for.

Denne kakekrukken er djævelsk god når alle smaker blandes sammen i skjønn forening, en ordentlig maikake med krem, bær og krunsj oppi en krukke.

Foto: Privat
Foto: Privat

Baker: Fay Monique Thorp

@fmonique / @myuglybabyoslo

Jeg er Fay Monique og kommer fra Jessheim. Jeg er utdannet kunstfotograf, men fant bakingen på nytt da jeg var ferdig med studiene. Jeg brukte mye tid og energi på å lære meg alt selv, tok bilder av kakene og fikk en del oppmerksomhet, noe som også ga meg muligheten til å bake mer, og teste mer.

Hverdagen min nå er fylt med baking både privat og i jobb. Jeg er kjøkkensjef hos My Ugly Baby på Youngstorget i Oslo, en bedrift jeg var med å starte i 2017. Der baker vi håndlagde doughnuts syv dager i uken, midt i byen. Doughnuts er et vanvittig variert produkt, det er ikke grenser for alle de crazy tingene vi kan finne på med dem. Det er min drømmejobb. Det gir meg rom til å teste, uten begrensninger. Dette tar jeg med meg inn i min kakebaking. Er veldig opptatt av gode smaker og kombinasjoner. Jeg finner enorm inspirasjon på Instagram, YouTube, Pintrest og i bakebøker. Spesielt i Linda Lomelino og Katherine Sabbath.

Baker: Vibeke Thomassen

Foto: Privat
Foto: Privat

@vibekethomassen / @pralinetonsberg

Jeg heter Vibeke, er 24 år gammel og kommer fra Melsomvik, mellom Tønsberg og Sandefjord. Læretiden min som konditor tok jeg på Villa Sole hos Lars-Erik Undrum, noe som har hjulpet meg utrolig mye på veien videre. Etter en tid som faglært konditor hos Undrum, forflyttet jeg meg videre til Oslo hvor jeg jobbet som dessertkokk på Statholdergaarden, og senere var med på å åpne restaurant Rest. Mens jeg jobbet i Oslo har jeg også vært fire år på det norske kokkelandslaget, der vi i den siste konkurransen endte på 3. plass i VM.

Nå nylig sluttet jeg på Rest, for å åpne mitt eget konditori midt i hjembyen min, Tønsberg. Konditoriet heter Praline, og er i disse dager ferdig oppusset og klart til åpning. På Praline vil fokuset selvsagt bli lagt på sjokolade, med tanke på navnet (praline betyr noe sjokoladerelatert i mange forskjellige land), men jeg vil også jobbe mye med makroner, desserter, kaker generelt, og ikke minst bryllupskaker. Smak og håndverk skal stå i fokus, noe jeg har lært mye om fra tiden i restaurant.

Publisert: 08.05.2020 kl. 16:51
Oppdatert: 12.05.2020 kl. 10:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?