Norsk restaurant på internasjonal toppliste

6. desember 2019Aktuelt
SKRYT: Restauranten Under på Lindesnes er kåret til en av verdens ti kuleste restauranter i 2020 av Forbes Magazine. Foto: Tomm W. Christiansen/VG
SKRYT: Restauranten Under på Lindesnes er kåret til en av verdens ti kuleste restauranter i 2020 av Forbes Magazine. Foto: Tomm W. Christiansen/VG
Maren Wilberg Rostad
Maren Wilberg Rostad

Forbes Magazine har kåret de ti kuleste restaurantene i 2020. På listen finner vi den norske snakkis-restauranten Under.

«En restaurant møter en James Bond skurk sitt gjemmested møter et undervanns-auditorium innerst i en fjord der vikinger pleide å henge ut i den steinete utkanten av sørlige Norge».

Komplisert setning, ja, men så kul mener amerikanske Forbes Magazine at restauranten Under faktisk er.

Bake til jul? Her finner du oppskriften på pepperkaker, kokosmakroner, krumkaker og Sarah Bernard.

Bemerkelsesverdig

På den eksklusive listen over ti restauranter man bør besøke i 2020 finner du nemlig Under. Restauranten, som ligger på Lindesnes, er verdens største undervanns-restaurant.

– Under er en av de mest bemerkelsesverdige restaurantene av nyere tid, skriver magasinet som mener spisestedet både kan skilte med spektakulære omgivelser og fantastisk mat.

Artikkelen fortsetter under bildet.

UTSIKT: Nyt måltidet mens glassmaneter svømmer forbi. Foto: Tomm W. Christiansen/VG
UTSIKT: Nyt måltidet mens glassmaneter svømmer forbi. Foto: Tomm W. Christiansen/VG

På Under inntar du måltidet ditt hele fem og en halv meter under vann, men selv om dette for mange vil være nok til å ta besøke restauranten, skorter det ifølge Forbes Magazine likevel ikke på kvaliteten på maten du får servert.

Ypperste kvalitet

POPULÆR: Ønsker du å spise på Under må du belage deg på litt ventetid. Foto: Tomm W. Christiansen/VG
POPULÆR: Ønsker du å spise på Under må du belage deg på litt ventetid. Foto: Tomm W. Christiansen/VG

– Nyt en 18 retters tasting-meny basert på Nordens beste råvarer mens du betrakter det fantastiske livet under vann, skryter magasinet.

Det er ikke første gang Under får oppmerksomhet i utlandet. Restauranten prydet forsiden av Time Magazine tidligere i år, da det verdenskjente magasinet plasserte Under på listen over en av 100 beste stedene i verden i 2019.

Restauranten, som er en del av Lindesnes havhotell, har også blitt nevnt i en rekke internasjonale medier som CNN, CNN Japan og Independent tidligere.

Allerede før åpningen var det massiv oppmerksomhet rundt restauranten. Godt skrev tidligere om et par som betalte hele 160.000 kroner for å være noen av de første som fikk spise på restauranten. Og normalt sett har en måtte bestille bord flere måneder i forveien for å få sjanse til å oppleve å spise under vann.

De andre restaurantene som ble trukket frem på listen var Alchemist i København, den spanske restauranten Direkte i Barcelona, Hiakei i Wellington, New Zealand, restauranten Jordnær i Gentofte, Danmark, Kjolle i Perus hovedstad Lima, Meizan Kimiya i Kagoshima, Japan, Mercado Little Spain i New York, Salsify i Cape Town og Soneva Fushi på Kunfunadhoo Island på Maldivene.

Vil du heller ha juleinspirasjon? Prøv deg på en av våre oppskriftsklassikere:

Publisert: 06.12.2019 kl. 11:29
Oppdatert: 06.12.2019 kl. 21:03


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?