Super-sitroner for frisk smak og glede
Amalfisitronene omtales som verdens beste sitroner. Nå er de friske, syrlige italienerne i butikk – her er inspirasjon til hvordan du kan bruke dem.
Lengter du som oss til sørligere strøk? Til solfylte dager på Italias Amalfi-kyst, for eksempel? If only. Men amalfisitroner kan gi en smakebit på nettopp det hjemme på kjøkkenet ditt, akkurat nå.
For selv om kulden biter utenfor her nord byr de friske sitronene på et hint av vår og lysere dager. Amalfisitronene, som er i butikk i Norge fra januar til mars, er beryktet for både å smake mer og bedre, og å se finere ut med sitt tykke skall og grønne blader, enn sitroner flest.
Dessuten er gult en farge som etter sigende hjelper på humøret. Det har fargeekspert Dagny Thurmann Moe tidligere bekreftet til MinMote. Sitrusfrukten er også proppfull av C-vitaminer som igjen kan ha en positiv virkning på immunsystemet.
Amalfisitroner er ifølge bama.no både verdens beste og mer vitaminrike enn sitroner flest. En frukt som kan glede, gi vitaminer og deilig smak, altså.
Høyt innhold av vitamin C kan i tillegg til å styrke immunforsvaret også ha effekter som å øke opptak av jern fra andre matvarer. Sitron har dessuten i likhet med andre frukter, et høyt innhold av kostfiber, ifølge Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Vi i Godt elsker sitroner og bruker både skall, fruktkjøtt og saft til alt fra salater, i pastaretter, i vann og til limonade, til kaker og sorbé eller som et dryss over fisk og skalldyr – for å nevne noe.
Her er litt sitron-inspirasjon i form av 12 oppskrifter som kanskje kan hjelpe å gjøre vinteren litt gladere.
Middag med sitron
Sitron-tilbehør
Kaker og desserter
Publisert: 29.01.2021 kl. 14:43
Oppdatert: 21.01.2022 kl. 12:28
Lag deg en gratis konto