Kjøkkensjefen svarer på kritikken

17. januar 2014Aktuelt
TILSVAR: Ledelsen hos Spiseriet Victoria kino svarer på kritikken. Foto: Trond Solberg/VG
TILSVAR: Ledelsen hos Spiseriet Victoria kino svarer på kritikken. Foto: Trond Solberg/VG

Daglig leder og kjøkkensjef i den nyåpnede restauranten stiller seg uforstående til kritikken fra VGs restaurantanmelder.

Erik Fosnes Hansen gir det nyåpnede spisestedet Spiseriet Victoria Kino terningkast én i dagens avis. I anmeldelsen hevder Fosnes Hansen blant annet at han får servert både kjøtt som smaker bedervet og olivenresteolje til brødet.

– Hva har dere å si til kritikken?

– Det skal vanskelig gjøres å få til så dårlig resultat som det som er beskrevet her – da skal man jobbe hardt, sier daglig leder og kjøkkensjef Carl Jørgen Nordlander Lie til VG.

Han forteller at de har hatt en hektisk start etter åpning 12. desember, samt en del sykdom i julen som har bydd på noen utfordringer.

– Anmelderen mener han fikk servert bedervet kjøtt?

– Vi får kjøttet vårt fra en anerkjent leverandør. Vi har dessuten liten lagerplass, som gjør at vi må ha leveranser 2-3 dager i uken. Med så liten lagerplass ville aldri kjøttet kunne ha ligget så lenge som anmelderen antyder. Men andre ting kan jo skje, for eksempel kan jo kjøttet stekes for lenge, sier Nordlander Lie.

Kjøkkensjefen understreker også at de bruker ost fra spesialforretningen Fromagerie, som leverer veldig bra kvalitet.

– Anmelderen tar åpenbart feil når han hevder den kommer fra Tine. Sjokoladen er en kostbar 70%-sjokolade som faktisk er så bra at leverandøren har anbefalt oss å gå ned i kvalitet av kostnadshensyn, forklarer Nordlander Lie.

– Oljen får også hard medfart. Serverer dere olivenresteolje til maten?

– Nei, vi har ikke olivenresteolje i restauranten, og har heller ikke kjøpt dette inn fra våre leverandører. Vi har foreløpig ikke fått noen forklaring på hvorfor dette var blitt servert, påpeker kjøkkensjefen.

Han synes anmeldelsen bærer for mye preg av anmelderens personlige smak.

– For eksempel når det gjelder interiør, som gjør at jeg synes det er litt vanskelig å ta stilling til, sier Nordlander Lie og legger til at interiøret er designet av et prisvinnende designbyrå.

– Den er preget av synsing og spissformulinger, og at den er skrevet på en negativ måte for å fange leseres oppmerksomhet, sier Nordlander Lie.

FAKTA:

Kontroversiell olje

Olivenresteolje (eller pomace-olje) er et produkt som utvinnes av rester etter normal olivenoljeproduksjon ved hjelp av kjemikalier. Ifølge Det internasjonale olivenoljerådet kan det ikke selges under navnet «olivenolje», og britiske helsemyndigheter har advart mot produktet.

Publisert: 17.01.2014 kl. 07:44
Oppdatert: 23.01.2014 kl. 19:18


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?