Seks deilige kaker uten mel

30. mars 2020Aktuelt
MELFRITT: Det finnes kaker for den sjokoladesultne, ostekakeelskeren og den som liker gamle favoritter - uten mel. Foto: Sara Johannessen Meek/VG
MELFRITT: Det finnes kaker for den sjokoladesultne, ostekakeelskeren og den som liker gamle favoritter - uten mel. Foto: Sara Johannessen Meek/VG

Du har ikke mel, men du har veldig lyst til å bake. Hva gjør du? Du kan lage en av disse melfrie kakene.

I disse dager er nok mange som kjenner på en ekstra baketrang: Det er koselig, man lærer kanskje noe nytt, man får tiden til å gå – og viktigst: Det er sabla godt med kaker og bakervarer.

Samtidig er det ikke sikkert at du har mel stående. Derfor kan det være greit å vite at det er mange nydelige kaker som kan lages helt uten.

Under har vi samlet seks kaker til deg som vil kose deg på kjøkkenet, men ikke har mel i skapet:

Suksessterte

Denne kakeklassikeren går aldri av moten, og av god grunn: Den er bælgod. Her lages bunnen av egg, sukker og mandler som piskes, hakkes, vendes og stekes. Før det hele toppes med en silkemyk gul krem av blant annet smør, sukker og eggeplomme.

Nemesis

Her har vi kaken for alle sjokoladeelskere der ute. Nemesis er en mektig konfektkake – helt uten mel. Den stekes i vannbad, noe som gir den en ekstremt delikat, fløyelsmyk og kremet konsistens, ifølge kokk Lise Finckenhagen.

Bakte ostekaker

Ostekaker er helt supre å lage hvis du ikke har mel. Her kan du både lage ostekaker som bakes, som den over med sjokolade, eller den under med blåbær, eller lage en variant som inneholder gelatin og derfor skal stivne i kjøleskapet.

Ostekake med gelatin

Denne ostekaken inneholder da gelatin i form av sitrongelé, og kjeksbunnen skal bare stivne i kjøleskapet. Så her trenger du heller ikke stekeovn! Her er for øvrig en porsjonsvariant du kan lage i glass for deg som ikke ønsker å lage en hel kake.

Pavlova

Pavlova er en super dessert siden du kan variere toppingen med hva enn du måtte ha tilgjengelig, være seg naturell pisket krem, vaniljekrem, frosne bær, friske bær, frukt, hjemmelaget karamellsaus, sitroncurd ... Her er det bare å bruke fantasien og det du har stående på kjøkkenet.

Del gjerne tips til andre gode kaker man kan lage uten mel under, eller post et bilde på Instagram av din kakekreasjon. Tagg bildet med #godtno, så republiserer vi det kanskje!

Rettelse: I den første versjonen av denne saken skrev vi at oppskriftene var fine også for de som ikke tåler mel. Siden noen av oppskriftene inneholder kjeks med mel som en av ingrediensene, ble denne setningen fjernet. Rettelsen ble gjort. 01.04.2020 kl. 07.30.

Publisert: 30.03.2020 kl. 15:50
Oppdatert: 01.04.2020 kl. 09:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?