Klassiske formkaker vi aldri går lei

9. mars 2017Aktuelt
En saftig krydderkake med HaPå-glasur fra Lise Finckenhagen. Foto: Scanpix/Christian Brun
En saftig krydderkake med HaPå-glasur fra Lise Finckenhagen. Foto: Scanpix/Christian Brun

En god formkake går aldri av moten selv om den kanskje har noen litt sent 70-talls over seg.  

Finnes det egentlig en kake som oser mer av raushet, trygghet og omsorg enn marmorkake? Den byr på enkle og gode smaker, har et rustikt utseende og er høyt elsket i all sin enkelhet blant store og små. For ikke å snakke om spenningsøyeblikket når kaken skjæres i skiver og marmoreringen åpenbarer seg.

Når du først har hentet frem kakeformen kan du jo klinke til med en saftig og krydret gulrotkake i samme form. Toppet med en fløyelsmyk kremostglasur med lime og vanilje vil det ikke forundre meg om du forsyner deg to ganger.

Har du to overmodne bananer liggende, ja så er valget enkelt, da blir det bananbrød. Søt og god som kake, men også overraskende godt som søtt tilbehør til kraftige oster som for eksempel en skarp blåmuggost.

Krydderkake er en annen klassiker som alltid blir godt mottatt. Kryddervalg og kryddermengde kan justeres etter egne preferanser, og i tillegg kan du tilsett både revet sitron- og appelsinskall. En enkel melisglasur passer godt til krydderkake, men denne gangen har jeg glasert kaken med HaPå-glasur. Ganske så godt det også, og veldig fin i formen!

Formkakerøren kan tilsettes hakkede nøtter, revet sitruskall, kanel, kardemomme, valmuefrø eller noen annet du synes er godt. Kaken er best nystekt, men holder seg fint godt innpakket på kjøkkenbenken.

Publisert: 09.03.2017 kl. 13:18
Oppdatert: 13.10.2020 kl. 15:31


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?