Det beste jeg vet med P3s Tuva Fossum Fellman

BRINGEBÆRCRAZY: Tuva Fellman har gravide-dilla på bringebær, men savner øl og Fernet.
Foto: NRK
BRINGEBÆRCRAZY: Tuva Fellman har gravide-dilla på bringebær, men savner øl og Fernet. Foto: NRK
Tjodunn Dyrnes

Sommer for P3s Tuva Fellman er gin tonic med pappa og mormors dillpoteter. Men du gjetter neppe hva hun kaster seg over når samboer Ronny ikke er hjemme.

Tidligere har vi intervjuet blant annet komiker Truls Svendsen, chilispiser Klaus «Chili Klaus» Pilgaard og tidligere «Skal vi danse»-deltager og ernæringsrådgiver Emilie Nereng, som også står bak matinstagram-kontoen @emilienutrition. Denne gangen snakker vi med P3-programleder Tuva Fellman.

Navn: Tuva Fellman (32) Bor: I Oslo sammen med samboer Ronny Brede Aase. De venter sitt første barn i oktober. Aktuell med: Blir å se og høre i NRKs store sommersatsing «Sommerbilen», sammen med samboeren.
Navn: Tuva Fellman (32) Bor: I Oslo sammen med samboer Ronny Brede Aase. De venter sitt første barn i oktober. Aktuell med: Blir å se og høre i NRKs store sommersatsing «Sommerbilen», sammen med samboeren.
Foto: NRK

Denne uken har Tuva Fellman og samboer Ronny Brede Aase vært på turné sammen i NRKs store sommersatsing «Sommerbilen». Hver uke fra slutten av juni til begynnelsen av august legger to kjente fjes ut på biltur, og det blir nye fjes hver uke. Den knallgule sommerbilen starter på Nordkapp, og skal innom de aller fleste av våre nye fylker i løpet av de seks ukene den er på veien. I uke 27 skal radio-makkerne og samboerparet kjøre fra Tromsø til Bodø.

– Jeg gleder meg skikkelig! Det blir en slags slow norgesferie minutt for minutt. Altså, det blir nok mye jobbing, men det er en så fin tur at jeg også tenker det blir som en slags ferie likevel. En forsmak på ferien!

Det er en litt annerledes tid for Tuva Fellman akkurat nå. Ikke på grunn av jobben, men hun venter sitt og samboeren Ronny Brede Aases første barn i oktober. Og svangerskapet preger henne allerede matmessig.

– Får jeg ikke mine to kurver bringebær om dagen, blir jeg helt gal! innrømmer Fellman.

– Men det er jo ikke så galt å få dilla på ferske bringebær, det kunne vært verre. Skjønt - det er jo litt dyrt og så er det ikke så miljøvennlig heller med all den plastemballasjen, filosoferer hun.

Tuva Fellman kommer fra en familie med mange vegetarianere, og spiser vanligvis ikke så mye kjøtt i hverdagen selv heller, men under graviditeten har hun også blitt skikkelig kjøtt-fysen.

– Legen har nettopp bekreftet at jernlagrene er på topp, så bringebær og biff må være perfekt babyføde, ler hun.

– Men når du ikke spiser bringebær og biff. Hva er din favorittfrokost?

– Jeg har dilla på, det har jeg hatt lenge så det har ikke noe med graviditeten å gjøre, en form for eggerøre. Vi snakket om den i podcasten, og da mente noen at det var en japansk eggerøre, mens andre mente det var Gordon Ramsay sin oppskrift for perfekt, kremete eggerøre.

Jeg husker ikke helt hvor jeg har oppskriften fra, men sånn lager jeg eggerøre til Ronny og meg:

  • 3 egg
  • En klatt smør
  • Litt parmesan eller annen ost, om jeg ikke har parmesan
  • En dæsj fløte eller melk.

Sett platen på 4-5 av 9 mulige på varmen, ha alt i en gryte, som du setter på platen. Rør hele tiden, mens eggeblandingen varmes opp. Hele tiden i 10-15 minutter. Den skal ikke bli kornete eller klumpete, og så bruker jeg sleiv og ikke visp. Når den er kremmyk tar jeg gryten av platen, heller eggerøren over i en bolle og rører inn en dæsj med rømme, så den kjøler seg ned og blir ekstra godt, og til slutt klipper jeg gressløk over. Verdens beste eggerøre.

Lyst til å lage andre deilige retter med egg? Ta en titt på Godts store egge-guide for de aller beste oppskriftene.

– Hva er din favorittmiddag?

– Ronny og jeg har en klar favoritt for tiden og det er pizza på grillen. Vi har pizzastein som vi varmer opp på forhånd. Pizzadeigen lager vi selv, men revet pizzaost kjøper vi ferdig. Er litt slappe der, kan du si. Vi veksler mellom hvit og rød saus. Har på fersk mozzerella og butikkrevet ost, pepperonipølse eller noe lignende, Strandaskinke og ekstra krydder. Også chili og hvitløk, hvis jeg gidder å kutte. Jeg synes egentlig det er litt slitsomt med all den kuttinga...

– Har du en favorittdessert?

– Kan jeg si alt som er kremete og usunt? Er en dessert for sunn, er den ikke så god, tenker jeg. Får jeg servert en skikkelig sunn dessert, blir jeg litt lei meg. Sunn pavlova for eksempel. Hvem er det som lager noe sånt?

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Hva er favorittkaken?

– Jeg liker å bake selv, særlig kaker som er gøy pyntet. Sånne med sukkerpasta og marsipan. Men smaksmessig må det bli en pavlova. Naboen serverte pavlova til noen gjester og da hang jeg så lenge over gjerdet at de ble nødt til å gi meg et stykke.

– Hva er den beste godteriet eller snacksen du kan få?

– Alt som er surt av smågodt! Sure føtter og dødningeskaller! Jeg kan spise til jeg får sår i ganen, men det må være ferskt.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Shepherds pie! Min gode venn Kriss lager en supergod en. Kjøttet er mørt og smakfullt og med et mykt potetlokk...

– Hva foretrekker du å lage selv?

– For tiden synes jeg det er dritgøy å lage hjemmelaget ravioli. Jeg vet ikke helt om jeg har nailet det enda, men gjestene skryter og sier det er godt. Men, det ville de kanskje sagt uansett? For å være høflige? Når noen har lagt ned masse jobb er det vanskelig å være negativ. Jeg har ikke noen nøyaktig oppskrift, bruker sjelden vekt og liker å slumpe. Har laget ricotta og spinatfyll og jeg synes i alle fall det er kjempegodt.

– Har du en favorittsesong?

– Sommer! Det er så mye friskt og godt. Så selv om jeg godt liker vinterlig putremat, må jeg si sommeren.

– Har du en sommerfavoritt? Noe du alltid må ha om sommeren?

– Det beste jeg vet er nypoteter kokt med en liten dillkvast, sånn som mormor laget det når jeg var liten. Det er bare så godt! Vi fikk det til middag med rømme og smør. Jeg husker ikke at det var noe kjøtt eller fisk til, men det var det kanskje. Men høydepunktet var potetene. På ettermiddagen pleide søsteren min og jeg å spise resten av potetene kalde med smør og salt på - som en slags snacks.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Gulost. Ikke noe fancy. Det er det beste jeg får på brødskiva og har man gulost, ja, da kan man alltid lage noe godt.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Jeg hører på radio. Blir mye P3, er jo der vi jobber både Ronny og jeg. Men også P1, P2, P4 og andre. Må liksom høre hva de andre driver med også. Og så diskuterer Ronny og jeg hva vi synes om den nye jingelen til en konkurrent for eksempel.

Artikkelen fortsetter under bildet.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Det finnes et tacobilde på instagramkontoen min som er fra et fotoalbum hvor teksten er noe sånt som “Middag på brygga”, tror jeg. Jeg husker så godt ta tacoen omk. Det var så godt, så rart og så spennende mat. Og det er fortsatt en favoritt. Vi spiser det hjemme minst en gang i uka, men det må være med Santa Marias kryddermiks, guacamole og pico de gallo. Ronny fikser kjøttet og jeg det andre. Og så må det være rømme. Uten rømme blir det total breakdown. Og ofte blir det også en tacomiddag til i løpet av uka, en vegetarversjon med bønner sammen med venninner.

– Hvor vil du helst reise?

– Ronny og jeg var i Mexico for ikke så lenge siden og det var sååå digg. Men hvis jeg skal velge et nytt sted, så tenker jeg Filippinene. Der tror jeg de har mye digg og spennende mat. Hoppe litt fra øy til øy og kose oss.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FROSNE FISKEGLEDER: Samboerparet har mange felles matfavoritter, men det er særlig én matrett som skiller de to: Ronny hater fiskepinner, mens Tuva elsker dem.
Foto: NRK
FROSNE FISKEGLEDER: Samboerparet har mange felles matfavoritter, men det er særlig én matrett som skiller de to: Ronny hater fiskepinner, mens Tuva elsker dem. Foto: NRK

– Hva spiser du når du er hjemme alene?

– Da blir det fiskepinner. Ronny liker det ikke, så det blir bare når han er borte. Det er helt utrolig godt og jeg spiser de billigste, frosne fiskepinnene. Egentlig liker jeg å spise bare fiskepinner, men jeg skjønner at jeg også må spise noe mer så da koker jeg litt erter og brokkoli til, har på litt ekstra krydder og rømme. Nam!

– Hvor går du helst ut og spiser?

– Indisk! Da jeg jobbet i Trondheim hadde vi indisk tirsdag. Da gikk jeg og kollegene mine ut og spiste indisk mat og drakk oss fulle. Det var superfint! Jeg gleder meg utrolig til å drikke øl igjen, det savner jeg nå når jeg går gravid. Smaken av øl, det å sitte sammen med venner og bli litt brisen… og så elsker jeg Fernet Branca...

– Hva er ditt favorittredskap?

– Kjøkkenkniv. Man må ha en god og skarp kjøkkenkniv. Etter å ha jobbet i kjøkkenutstyrbutikk i mange år, har det alltid vært det første som har vært på plass hver gang jeg har flyttet. En stund, da jeg bodde i et utrolig rotete, skittent og surrete kollektiv, hadde jeg faktisk kniven min inne på rommet mitt. Haha! Fordi jeg var redd for at de andre skulle la den ligge å slenge eller bruke den feil.

– Hva spiser du aldri?

– Østers! Jeg skjønner ikke hvorfor folk spiser østers i det hele tatt, det smaker jo ikke noe godt. Er det status kanskje? Jeg er ikke så glad noen ting som smaker av hav. Jeg liker fisk, men altså ikke østers. Men det er kanskje bare jeg som mangler en smaksløk?

– Hva blir det ikke sommer uten?

Lett! Det blir ikke sommer uten en GT med pappa, før vi lager middag sammen. Gin tonic jo er en god og frisk drink og så er det så hyggelig å ta seg en klunk, en rolig stund og en prat før man skal i gang med et prosjekt.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?