Den store konfirmasjonsguiden
Her er våre forslag til hva du kan servere i det store familieselskapet.
Skal du ha konfirmasjonsfest hjemme? Her får du forslag til en tradisjonell, og en mer trendy, tre-retters festmeny – og et spennende koldtbord. Og så har vi satt sammen en liste over de åtte beste konfirmasjonskakene! Velbekomme!
Tradisjonell tre-retters konfirmasjonsmiddag
Forrett - REKECOCKTAIL:
Tradisjonell rekecocktail med hjemmelaget Thousand Island, issalat og asparges.
Hovedrett - ROASTBIFF:
Server roastbiffen varm med ovnsstekte poteter, glaserte grønnsaker og rødvinssaus.
Dessert - KARAMELLPUDDING:
Mmm, hjemmelaget karamellpudding. Hvem kan vel motstå den fristelsen!
Tradisjonell treretters - rekecocktail, roastbiff og karamellpudding. (Foto: Jan Tomas Espedal/Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals.)
Trendy tre-retters konfirmasjonsmiddag
Forrett - CARPACCIO AV KVEITE:
Kveite-carpaccioen servers med rødløk, reddik og dill.
Hovedrett - KALVEFILET:
Server kalvefileten med bakte grønnsaker med timian og sherrysaus.
Dessert - SJOKOLADEDELICE MED PASJONSFRUKTKREM OG MANGO:
Myk og deilig sjokolade servert med pasjonsfruktkrem.
Trendy treretters - kveitecarpaccio, kalvefilet og sjokoladedelice. (Foto: Gidske Stark/Opplysningskontoret for egg og kjøtt/nufsaid.)
Koldtbord
Koldtbord er en fin måte å servere mat til mange på, du kan gjøre mye ferdig på forhånd, og alle vil helt sikkert finne noe de liker. Her finner du forslag til litt forskjellige småretter du kan by på på koldtbordet – sett gjerne sammen en full buffet med en kombinasjon av fiskeretter, noe med spekemat og kylling og noen grønnsaksretter.
Super spekemat:
Poteter i slåbrok, bruschetta med chorizo og honningmarinert fetaost i spekeskinke.
Kyllingretter:
Tradisjonell kyllingpostei, kylling kebab og kyllingruller.
Vegetar varianter:
Hjemmelaget chili-poppers, spansk omelett, salat med asparges, spinat- og ruccolasalat og sjampinjong med blåskimmelost.
Deilig mange småretter på koldtbordet er perfekt konfirmasjonsmiddag.
Sjømat snadder:
Friterte torsketunger, marinert ishavsrøye og potetputer og røkelakskrem.
Godbiter med kjøtt:
Frikadeller, fylt paprika med ris og karbonadedeig og spareribs med BBQ-saus.
Brød og dipper til bordet:
Baguetter, spelt-focaccia, oliven tapenade, pesto med basilikum og timian-aioli.
Brød og gode dipper hører til kodltbordet. Prøv med hjemmebakte baguetter. (Foto: Opplysningskontoret for brød og korn/Studio Dreyer-Hensley.)
Festkaker
Til konfirmasjon hører også en festkake – her finner du inspirasjon til både tradisjonelle og mindre tradisjonelle konfirmasjonskaker, kanskje vil du by frem et par forskjellige kaker på den store dagen?
Tradisjonelle konfirmasjonskaker:
Frisk marsipankake, bløtkake med sabayonnekrem, sjokoladepai, festkake og verdens beste.
Nye konfirmasjonskaker:
Cookies and cream kake, semifreddo marengskake med bær og sjokoladesaus og mangokake.