Seks spicy middager

13. november 2012Aktuelt
Ha litt chili i maten. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Inkognito)
Ha litt chili i maten. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Inkognito)

Litt hete i maten kan varme på en grå hverdag - prøv en av disse seks spicy oppskriftene.

Chili er et spennende innslag i maten, og det trenger ikke å bli supersterkt allikevel. Det kan bare gi middagen litt ekstra hete og spenst.

Lag smakfulle munnfuller i form av spicy kjøttboller, de er ypperlige i lompe eller med deilig pasta til. Den asiatiskinspirert fiskegryten med steinbit og bacon smaker godt av hvitløk og chili. Lammegryten smaker også av Asia, den er laget med kokosmelk, sitrongress, ingefær - og chili.

Den tradisjonelle tomatsuppen har også godt av et kick i blant, denne får hjelp av både chili, paprika og frisk basilikum og koriander. Grønsaksuppen er proppfull av antiokisdanter og vitaminer, og blir litt ekstra het med innslag av chili. Også tilbehøret kan spices opp, lag en deilig chilikål og server til stekt ytrefilet av svin.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:48
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:29


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?