Oppskrifter du kan lage på stormkjøkkenet

13. november 2012Aktuelt
Litt forberedelser hjemme, og vips har du en deilig skogsgryte å diske opp med på skogstur. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)
Litt forberedelser hjemme, og vips har du en deilig skogsgryte å diske opp med på skogstur. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Mari Svenningsen.)

Fem oppskrifter du kan briljere med på stormkjøkkenet.

Nistemat trenger ikke å bety halvmoste skiver med leverpostei eller svett gulost som hentes opp fra bunnen av sekken når man endelig når toppen av fjellet eller har funnet en rasteplass langs vannet. Ved hjelp av et stormkjøkken, en engangsgrill eller et bål og litt forberedelser hjemme før dere legger ut på turen kan du gjøre turmaten til et skikkelig gourmetmåltid.

Ta med restene av gårsdagens skogsgryte med flatbiff, rotgrønnsaker og sopp - varm den opp, den er bare bedre dagen etterpå. Et skikkelig cowboymåltid får du om du steker speilegg, bacon og tomatbønner i en stekepanne over bålet.

Pakk laks og grønnsaker i aluminiumsfolie og varm pakkene i utkanten av bålet eller på en engangsgrill. Det samme gjør du med grove pannekaker fylt med kjøttdeig, løk og chili. Pitabrød kan også varmes på grillen eller bålet - og fylles med mozzarella og tomat eller spekeskinke, om det er din favoritt.

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:49
Oppdatert: 12.04.2023 kl. 10:20


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?