Sommerens beste kiwi-oppskrifter
Den søte og syrlige kiwien passer perfekt i sommervarmen, enten som juice, i grøt eller på toppen av favorittkaken.
Den grønne og skjønne kiwien er en favoritt hos både store og små, med sin syrlige og friske smak. Kanskje ikke så rart, siden den passer perfekt til alt fra grøt, juice og som kakepynt.
Se tre nydelige kiwi-oppskrifter lenger ned i saken.
Kiwien er en kjempesunn frukt. Den lille, grønne smaksbomben er stappfull av C-vitaminer og antioksidanter, og er i tillegg kalroifattig (for dem som tenker på slikt).
Selv om folk flest kanskje forbinder kiwier med den knallgrønne fargen, finnes det også en helt gul kiwi. Den er mindre syrlig, og kan minne om en blanding av mango, banan og melon, ifølge Frukt.no.
Det er tydelig at vi elsker kiwien i Norge. Ifølge tall fra Opplysningskontoret for frukt og grønt spiste nordmenn hele 5251 tonn kiwi i 2012.
Så finn fram kiwien, og la deg inspirere av disse oppskriftene:
Denne havre- og quinoagrøten har en deilig smak av både kokos og vanilje. Da passer det godt med innslag av tropisk frukt som topping. La deg inspirere av matblogger Hannas variant med kiwi, banan og tørket aprikos.
En grønn juice kan virke skremmende i fargen, men er en ypperlig måte å få i seg frukt og grønnsaker på og smaker dessuten friskt. Denne laget av kiwi, eple, agurk, lime, stangselleri og brokkoli har fått navnet «kardiojuice» og passer bra etter trening.
Pizza kan faktisk serveres til dessert - i form av en brownie-pizza. Denne er superenkel å lage og kan toppes med det du ønsker, for eksempel kiwi, jordbær og bringebær.
Publisert: 02.07.2015 kl. 09:26
Lag deg en gratis konto