4 enkle retter som piffer opp koldtbordet

TENK NYTT: Imponer gjestene med fire enkle, nye retter til koldtbordet. FOTO: Ole Martin Halvorsen/VG
TENK NYTT: Imponer gjestene med fire enkle, nye retter til koldtbordet. FOTO: Ole Martin Halvorsen/VG
Sigrid Schei Lorentzen

Du kommer ikke utenom klassikerne røykelaks, eggerøre og roastbiff. Men det trenger ikke være komplisert å imponere gjestene med noen nye, lekre retter til koldtbordet.

Kjøkkensjef ved Strand restaurant i Stabekk, Emil Thorsvik (24), er glad i det norske koldtbordet, og ikke helt klar for å gi slipp på potetsalaten og eggerøra. Hans tips er heller å piffe det opp med flere farger, mer urter og spennende krydder.

Se oppskriftene nederst i saken.

– Med hjelp av chili, urter og spennende dressinger kan du fornye en rett som kanskje virker tilsynelatende kjedelig, sier han.

MESTERKOKK: Emil Thorsvik jobber på Strand restaurant utenfor Oslo. FOTO: Ole Martin Halvorsen/VG
MESTERKOKK: Emil Thorsvik jobber på Strand restaurant utenfor Oslo. FOTO: Ole Martin Halvorsen/VG

Godt møter landslagskokken på Strand – en idyllisk restaurant ved vannkanten i Bærum. På kjøkkenet skal han vise oss fire retter som vil løfte et hvert koldtbord. Selv om rettene han lager kan virke avanserte for noen, kan vi forsikre om at råvarene er både enkle å få tak i – og smårettene lages overraskende fort!

– Hvordan forbereder man et koldtbord til for eksempel konfirmasjon?

– Det viktigste er å ligge godt an. Gjør de fleste forberedelsene dagen før, slik at du bare trenger å gjøre siste finish samme dag. Da kan du legge til de siste smakstilsetningene og dandere maten slik du ønsker den, sier Thorsvik.

Han anbefaler å ta utgangspunkt i seg selv når man regner ut porsjoner, og lag mer av det du vet vil bli populært. Det du liker best selv er mest sannsynlig også det andre vil forsyne seg mest av.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?