Lise Finckenhagens barndomsfavoritter: Kjøttpudding med fløtesaus, og sjokoladepudding

20. april 2018Aktuelt
NOSTALGI: Kjøttpudding og sjokoladepudding vekker barndomsminner hos kokk Lise Finckenhagen. Foto: Sara Johannessen
NOSTALGI: Kjøttpudding og sjokoladepudding vekker barndomsminner hos kokk Lise Finckenhagen. Foto: Sara Johannessen
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Det er vel ikke direkte sjokkerende at mange av mine barndomsminner handler om mat.

Det var sjeldent jeg kom for sent til middag, for å si det sånn. Tror heller ikke at det var så mange fancy retter som ble servert i fjerde etasje i blokka vår, men så er det ikke utseende og trendfaktor som ligger til grunn for gode minner.

Et av barndommens middagshøydepunkter var mammas hjemmelagde kjøttpudding. Den skulle være surret eller pakket i bacon, og ble servert i tykke skiver med en raus mengde fløtesaus og blomkål - alltid blomkål. Poteter var selvsagt også med i bildet, enten kokte eller som en grov potetstappe.

Man skal jo som kjent ikke tukle med tradisjoner, men noen friheter, forbedringer eller andre forandringer er lov. Krydre kjøttpuddingen litt ekstra hvis du ønsker det, bytt ut bacon med spekeskinke, eller smør den ferdigstekte puddingen med tomatsaus eller BBQ-saus. Tilsett for eksempel tørkede tranebær, hakkede tørkede aprikoser, grovhakkede nøtter som valnøtter eller pistasj, eller grovhakkede oliven, soltørkede tomater og fetaost for en middelhavsvariant.

Og når vi først er i puddingmodus, klinker vi like godt til med nok en barndomsfavoritt – nemlig sjokoladepudding. Fyll på med vaniljesaus, og etterfyll med mer vaniljesaus når du har slurpet i deg første runden. Åååå, det er så deilig med gode barndomsminner!

Publisert: 20.04.2018 kl. 11:38


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?