Seks iskremtriks du må kunne

24. juli 2015Aktuelt
ISKREMGLEDE: Livet blir lekende lett hvis du har noen triks på lager. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
ISKREMGLEDE: Livet blir lekende lett hvis du har noen triks på lager. Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Ice, ice baby. Dropp kampen mot beinhard iskrem med disse tipsene.

Endelig finvær i store deler av landet, noe som betyr iskremtid. Noen ganger er det kanskje ikke ispinne eller softis som frister mest, men en klassisk boks fra frysedisken på nærbutikken. Er det én ting som er irriterende når man endelig setter seg til rette i sofaen for å gomle løs, så er det den desperate gravingen med dirrende hånd i steinhard is.

Hver sommer florerer det med kule iskremtips på blant annet Buzzfeed og Huffington Post. Siden vi elsker is, har vi her laget vår variant av de beste iskremtriksene på Internett:

1. Skjær i skiver

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Start med å dele en boks iskrem (i pappboks) i to på langs. Fjern pappen rundt isen, og legg de to halvdelen på en skjærefjøl. Del deretter isen i passende serveringsskiver:

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Myk og spisbar is på én-to-tre!

2. Lag iskremsandwich!

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Del en boks iskrem i skiver (se over). Ha masse store cookies klare. Legg en skive iskrem mellom to cookies, og dra pappen av:

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Og vips - du har superdigge og Instagram-bare iskremsandwicher:

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

3. Varm iskremskjeen i varmt vann

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Da blir det mye enklere å scoope iskremen, siden det varme metallet smelter isen.

4. Lag ruter i isen

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Bruk en skarp kniv til å skjære store ruter i iskremen. Bruk deretter en oppvarmet iskremskje til å grave ut blokker med iskrem. Utrolig mye enklere enn å få av bittesmå iskremfliser fra midten av boksen.

5. Lag serveringsporsjoner

Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG
Foto: Maria Tveiten Helgeby/VG

Fyll mange små muffinsformer med iskrem, og dekorer dem med for eksempel tutti frutti-strøssel, hakkede nøtter, eller sjokolade. Legg dem på et brett, og sett dem i fryseren. Perfekt til barnebursdag!

6. IKKE BEGYNN PÅ MIDTEN

Hvem vet hvorfor det alltid er mest fristende å begynne scoopingen på midten av boksen. Dette lønner seg ikke, da det er her isen er hardest. Begynn heller langs kantene - her smelter isen raskest.

Har du noen gode iskremtriks? Del gjerne i kommentarfeltet under!

Publisert: 24.07.2015 kl. 15:50
Oppdatert: 06.05.2016 kl. 09:39


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?