Lekker kyllingmiddag med råkostsalat og lune mandler

5. mars 2015Aktuelt
SUNT: Lag marinaden og la kyllingen godgjøre seg noen timer først. Så, mens kylingen steker i ovnen, lager du råkostsalaten og dressingen. Så lett lager du en veldig god og veldig sunn middag fra bunnen av. Foto: Trine Midtun
SUNT: Lag marinaden og la kyllingen godgjøre seg noen timer først. Så, mens kylingen steker i ovnen, lager du råkostsalaten og dressingen. Så lett lager du en veldig god og veldig sunn middag fra bunnen av. Foto: Trine Midtun

Kylling i ovn er noe av det enkleste du kan lage, og med råkostsalat blir det supersunt.

Ukens matblogger Trine Midtun (24)Er selvstendig næringsdrivende.Bor i Oslo.Favorittråvaren er friske urter og balsamico.Favorittredskap er ostehøvel.Når jeg lager mat så liker jeg å høre på musikk og be folk på middag.Blogg: Klisjehjemmet.noFoto: Hanne Naustdal
Ukens matblogger Trine Midtun (24)Er selvstendig næringsdrivende.Bor i Oslo.Favorittråvaren er friske urter og balsamico.Favorittredskap er ostehøvel.Når jeg lager mat så liker jeg å høre på musikk og be folk på middag.Blogg: Klisjehjemmet.noFoto: Hanne Naustdal

- Mariner kyllingen et par timer først, og sleng den i ovnen så står den der og steker seg selv mens du lager en god råkostsalat med kål og dressing av sennep, kesam og eddik, sier ukens matblogger Trine Midtun til Godt.no.

- Dette lager vi støtt og stadig hjemme hos oss for den er så lettvin og sunn, siet hun.

- Råkostsalaten blir så frisk og god, og jeg har fått øynene opp for kål på en annen måte. Ikke minst har noen sennepsmotstandere og eddikmotstandere i familien plutselig begynt å like den søte sennepen og den syrlige smaken. Det er ikke verst, forteller hun.

- Salaten blir rik på kontraster og er søt, salt og syrlig på samme tid. Den er veldig anvendelig og kan varieres med andre grønnsaker hvis du vil det, og den passer til både kylling og annet kjøtt eller fisk, forklarer hun.

- Bruk ingrediensene i dressingen som en veileder. Slump deg fram med mengder og finn ut hva du liker best, oppfordrer Trine.

- For å få ekstra tynne strimler av hodekålen, kan du dele den i to og høvle den med en ostehøvel nedover mot roten, sier hun.

Les bloggen til Trine, Klisjéhjemmet, her, og følg henne på Facebook, Instagram og Pinterest. Trine er å Snapchat som klisjehjemmet.

Ingredienser for 4 personer

Marinade

  • 4 ss søt sennep
  • 4 ss smør
  • 2 ss dijonsennep
  • 2 ss sirup
  • 2 hvitløksfedd
  • Litt frisk persille
  • Pepper

Kylling

  • 4 kyllingfileter

Råkostsalat

  • 1/2 liten hodekål
  • 1 liten blomkål
  • 1/2 rødløk

Dressing til salat

  • 1 1/2 dl kesam
  • 1 dl søt sennep
  • 1 ts hvitvinseddik
  • Salt og pepper

Persillepesto

  • 1 bunt frisk persille
  • 1 hvitløksfedd
  • Olje, noen dråper
  • Salt, etter smak

Mandelstrøssel

  • 1-2 dl grovhakkede mandler

Slik gjør du

Trine bruker en knapp halvtime på å lage dette, pluss et par timer til marineringen av kyllingen.

Lag marinaden ved å smelte smør over lav varme i en panne, før du tilsetter sirup og sennep. Rør til en glatt marinade og smak til med krydder. Hell marinaden over i en skål sammen med kyllingfiletene. Dekk til skålen med plastfolie og la kjøttet trekke i et par timer i kjøleskapet.

Ta ut kyllingfileten og brun de på begge sider i en stekepanne med smeltet smør. Ha de deretter over i en liten langpanneform sammen med marinaden.

Pass på å ikke bruke samme skjærebrett og redskaper på friske grønnsaker og utilberedt kyllingfilet. Det er også viktig å passe på at du heller ikke smaker på marinaden mens den ligger i skålen med kyllingfileten før tilberedning i ovnen.

Stek kyllingfileten på 200 grader i 20-25minutter. La den hvile litt, før den skjæres opp.

Lag råkostsalat av å rive blomkål og hodekål på et rivjern. Alternativt kan du bruke en ostehøvel. Bland sammen med rødløk og vend deretter inn kesam og sennepsdressingen.

Lag persillepesto av å kjøre persille og hvitløk med en stavmikser. Tilsett gjerne litt av nøttene om ønskelig, og tilsett olje for ønsket konsistens. Smak til med salt og pepper.

Grovhakk mandlene og rist dem på høy varme i en stekepanne rett før servering.

Persillepesto serveres i en skål separat.

Publisert: 05.03.2015 kl. 11:36
Oppdatert: 05.03.2015 kl. 14:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?