Tre gode eggefrokoster

17. mars 2016Aktuelt
KONGEMAT: Lag eggerøre som Kong Olav likte den - og server med ferske skiver kongeloff. Slikt blir det feriefølelse av. Foto: Sara Johannessen.
KONGEMAT: Lag eggerøre som Kong Olav likte den - og server med ferske skiver kongeloff. Slikt blir det feriefølelse av. Foto: Sara Johannessen.

Egg hører til påskefrokosten. Her er tre varianter som byr på litt ekstra kos.

I påsken har vi god tid til både å spise, og å lage, frokost. Og hva er vel mer «påskete» enn en skikkelig eggefrokost? Og helst bør vi by på noe som er hakket mer avansert enn kokt egg. Derfor har vi funnet frem til tre frokostegg som du kan imponere med til påskefrokosten.

Eggs Benedict er en avansert og skikkelig luksusvaraint av frokostegget. Her kommer egget i to former - posjert og i Hollandaisesaus. Tradisjonelt skal du servere Eggs Benedict på engelske muffins, men fersk loff eller fine rundsykker gjør også nytten. Salt skinke eller sprøstelt bacon er også veldig godt til.

Avokado på toast er noe av det beste vi kan få til frokost - lager du avokadorøre og serverer den på en varm tortillalefse med et speilegg på toppen tar du det til et helt nytt nivå. Ikke vær fremmed for å servere det med litt hot chilisaus ved siden av i tillegg.

Eggerøre er ikke bare eggerøre.Kong Olav likte nemlig sin laget med fløte og smør og servert med små terninger kaldt smør på toppen. Vil du virkelig lage et kongelig påskemåltid serverer du eggerøren med fersk kongeloff, loffensom får alle andre loffer til å bli fra seg av misunnelse.

Publisert: 17.03.2016 kl. 09:20


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?