Lag forfriskende iste eller limonade - her er syv oppskrifter

FRISKT: Friske farger og frisk smak. Det er masse deilig man kan lage med noen teposer, litt frukt og spreke urter. Foto: Damndelicious/Playfulcooking
FRISKT: Friske farger og frisk smak. Det er masse deilig man kan lage med noen teposer, litt frukt og spreke urter. Foto: Damndelicious/Playfulcooking
Maria Tveiten Helgeby

Kjøl deg ned i sommervarmen med hjemmelaget iste eller limonade.

Sommeren er endelig her! Hvis man ikke har en strand tilgjengelig, eller rett og slett bare er glovarm og trenger en avkjøling, passer det perfekt med hjemmelaget iste eller limonade. Bare se for deg følelsen av å holde et glass fylt med iskald iste og klirrende isbiter, og duggen som renner nedover glasset...

Iste er kjempeenkelt å lage, og kan varieres på utrolig mange måter. Så lenge du har en te du liker, kan du enkelt tilsette smaker og ingredienser som du liker for å få en helt ny smaksopplevelse. Eksperimenter med friske frukter, urter, krydre og kanskje litt honning.

Her er de beste fra Huffington Posts fristende liste over uimotståelig duggfriske iste-oppskrifter, og noen spennende norske varianter:

Foto: Damndelicious
Foto: Damndelicious

For noen farger! Norske bringebær er endelig i sesong, og kombinert med den søte smaken av fersken blir dette en sommerdrøm av en iste.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Få ting er så forfriskende i heten som en nypresset og hjemmelaget limonade. Godt-kokk Lise Finckenhagen viser deg her hemmeligheten bak sin egen sitronlimonade.

Foto: Mari Hult
Foto: Mari Hult

Når du først skal lage iste, kan du like gjerne lage en mugge. Denne holder seg fint flere dager i kjøleskapet.

Foto: CamillaPihl.no
Foto: CamillaPihl.no

Hvis du liker kombinasjonen sitron og ingefær er denne oppskriften perfekt for deg. Denne limonaden lagde superblogger Camilla Pihl litt på slump og anbefaler å smake til etter hvor syrlig eller søtt du selv liker det.

Foto: Abeautifulmess
Foto: Abeautifulmess

En ekte «southern sweet tea» med honning og appelsin. Sweet tea er en istevariant som ofte drikkes i sørstatene i USA. Her blandes sukker eller honning med svart te, før smaker som sitron, bringebær eller mynte tilsettes på slutten. Ordentlig søtt og godt.

Foto: Playfulcooking
Foto: Playfulcooking

Har du sett noe lekrere? Denne isteen har den perfekte balansen mellom søtt og syrlig, og fungerer også som en super drink-base hvis du tilsetter en dert alkohol. Denne på en varm sommerkveld? Ja, takk.

Foto: Vegetarbloggen
Foto: Vegetarbloggen

Mango er uimotståelig godt. Her har Mari fra Vegetarbloggen laget mangosirup, som hun deretter har blandet med svart te.

Ta et bilde av din hjemmelagde iste eller limonade, merk det med #godtno, og post det på Instagram. De fineste bildene publiserer vi på forsiden!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?