Det beste jeg vet med Wenche Andersen: Liker best å servere ferske råvarer i sesong

8. august 2017Aktuelt
FJERNSYNSKOKK: Wenche Andersen har i flere år vært alles kjære fjernsynskokk på God Morgen Norge. Foto: Janne Møller-Hansen/VG
FJERNSYNSKOKK: Wenche Andersen har i flere år vært alles kjære fjernsynskokk på God Morgen Norge. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

Fjernsynskokken foretrekker lange hyttefrokoster og gode råvarer i sesong.

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet «MasterChef»-dommer Kjartan Skjelde og restaurantanmelder André Blomberg-Nygård.
Denne uken har vi snakket med Wenche Andersen som er mest kjent som fjernsynskokk på God Morgen Norge.
Les også: Guinnes matrekorder som vil sjokkere deg

– Hva er din frokost favoritt?

– En lang god hyttefrokost med nypresset kaffe, nypresset juice, nystekt eltefritt brød med smør, nyrørte bær og frisk frukt. Andre ganger en raus frokost med skinke, oster, perfekt moden avokado og romtempererte solmodne norske tomater.

– Hva er ditt favorittgodteri- eller snacks?

– God iskrem eller sjokolade - iskald fra kjøleskapet

– Hva er din favorittmiddag?

– Lam , fisk/skalldyr, grønnsaker, det som er best i sesong.

– Hva liker du aller best å servere?

– Ferske råvarer i sesong.

– Hva er din favorittingrediens?

– Det varierer med sesong.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Smør, ost, grønnsaker, egg, skinke, champagne/hvitvin, og sesongens råvarer.

– Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

– En god kniv, men jeg trenger også et multikjøkkenredskap, en slikkepott som også tåler varme.

– Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

– Hvitløkspresse.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Mors eller bestemors nystekte hjemmebakte brød med smør og brunost, noen ganger toppet med hjemmelaget bringebærsyltetøy. Til juletider var det bestemors nystekte varme lefser med smør og sirup.

– Hvor vil du helst reise?

– Her jeg sitter nå, lengter jeg til hytta, mitt favorittsted. Jeg reiser gjerne i Norge, men sør-Frankrike og Italia frister også. Og Kroatia - der har jeg aldri vært.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Tynne skiver skinke, tomater, avokado, en god olivenolje og noen flak med «havsnø» salt.

Publisert: 08.08.2017 kl. 13:59


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?