Tre krabberetter med en vri: Spaghetti med krabbe, krabbe-taco og spicy krabbe
Nyt krabbesesongen: Prøv noe annet enn majones og sitron til årets krabbelag.
Nykokte krabber med godt brød, majones og sitron er en delikatesse i all sin enkelhet. Skal du koke krabbene selv kan du med fordel tilsette litt smak i kokevannet. Prøv deg frem med øl, dill og sitron, eller gå for krydder som frisk ingefær, nellik, stjerneanis og rikelig med sort pepper.
Den ganske så kraftige krabbesmaken kler dessuten veldig godt tomat, hvitløk og chili.
En av mine store krabbeopplevelser fant sted på et meget enkelt (men helt fantastisk) serveringssted i nærheten av flyplassen i Singapore. Jeg drømmer fortsatt om å reise tilbake til chilicrab og de små friterte hvetebollene som ble dyppet i sausen. Utgangspunktet der var levende krabber som ble kontant avlivet og delt for så å bli wokket og tilberedt i en skikkelig «spicy» chilisaus som fremkalte svetteperler i pannen og heftig snufsing. Krabberetten jeg har laget i dag er en forenklet utgave med utgangspunkt i ferdig kokte krabbeklør, noe som gjør prosessen langt mere overkommelig en fredagskveld. De kinesiske hvetebollene har jeg kjøpt ferdig (frosne) så de skal bare dampes rett for servering (de kan friteres, men veldig godt bare dampet også).
Føler du for en ny tacovariant er det virkelig verdt å prøve seg på krabbetaco, lag tortillaene selv for ekstra glede. Eller hva med en krabbespagetti med tomat, ruccula og basilikum? Både enkel og proppfull av smak.
Husk også at krabbeskjell og andre eventuelle rester er perfekt å koke suppe på. Får du ikke gjort det med en gang bør du fryse ned skallene straks, for så å koke deilig suppe ved en senere anledning.
Finn frem skylleboller og krabbeknekkeren, det er krabbetid!
Del dine krabberetter på Instagram med #godtno, og vi plukker deg kanskje til forsiden!
Publisert: 19.09.2014 kl. 09:16
Oppdatert: 19.10.2016 kl. 09:26
Lag deg en gratis konto