Fem enkle bakverk alle kan få til

16. januar 2014Aktuelt

Brød, boller eller brioche - de beste bakevarene lager du selv. 

Det er få ting som slår lukten av fersk gjærbakst fra kjøkkenet. Søt eller salt bakst – det finnes mange måter å dekke behovet på. Som regel kommer du langt med en grunndeig, men ved å tilsette ekstra ingredienser i selve deigen eller fyllet forvandler du raskt oppskriften til et nytt og fristende bakverk.

Å få til perfekt gjærbakst trenger imidlertid ikke å være et stort eller utfordrende prosjekt. Det eneste som tar tid er deigen som trenger heving, men da kan du kose deg med en god bok eller begynne på middagen mens du venter.

Ta frem mel og eltehendene – Godt har plukket ut fem bakstoppskrifter du enkelt kan få til hjemme.

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

I gryte kan du enkelt få til et imponerende og velsmakende brød. For å lage Lise Finckenhagens grytebrød trenger du kun mel, gjær, vann og litt salt. Enklere blir det ikke!

Foto: Brodogkorn.no
Foto: Brodogkorn.no

Gi hvetebollene nytt liv med deilig vaniljekremfyll, og med havregryn blandet i deigen blir de grovere og ekstra mettende. Deilig til både hjemmekos med en kopp kakao eller til skituren i vinter.

Foto: Monica Csango
Foto: Monica Csango

Hjemmelaget hvitløksbrød smaker fantastisk som tilbehør til salat eller suppe. Matblogger og forfatter Monica Csangos saftige brød med deilig smak av hvitløkssmør er garantert uimotståelig og en sikker vinner på bordet.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Brioche er kanskje verdens mest anvendelige brød, og kan brukes som både rundstykker, boller eller hamburgerbrød. Julie Ilona Balas’ oppskrift gir perfekte, luftige brioche og kan varieres i det uendelige.

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Disse sconesene er superraske å lage og krever ingen heving. Alt du trenger å gjøre er å røre sammen ingrediensene og steke den kjevlede deigen i ovnen. Perfekte til helgefrokosten med godt pålegg til.

Vis oss dine beste bakverk på Instagram og merk bildene med #godtno, så plukker vi deg til siden vår!

Publisert: 16.01.2014 kl. 08:53
Oppdatert: 09.04.2015 kl. 09:33


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?