Lise Finckenhagens beste kaker med banan

19. oktober 2018Aktuelt
BANANBONANZA: Lise Finckenhagen gir deg tre deilige dessertoppskrifter med banan. På bildet ser du banoffee-pie, bananbrød med nutella og opp ned banankake. Foto: Sara Johannessen
BANANBONANZA: Lise Finckenhagen gir deg tre deilige dessertoppskrifter med banan. På bildet ser du banoffee-pie, bananbrød med nutella og opp ned banankake. Foto: Sara Johannessen
Lise Finckenhagen og Sara Johannessen (foto)
Lise Finckenhagen og Sara Johannessen (foto)

Lykken er et par-tre bananer til overs. Da har du nemlig et helt suverent utgangspunkt for en søt bananbonanza.

Noen ganger blir jeg bare så innmari fysen på noe ordentlig søtt og mektig og barnslig godt. Jo mer klissete og deilig, jo bedre er det.

Som for eksempel den supre hybriden banan – og toffee-pai, eller «banoffee pie» som den også er kjent som. Faktisk stiftet jeg bekjentskap med denne dessertbomben under en ferietur til Korfu, av alle steder.

Den britiske kokken på den lokale tavernaen hadde banoffee-pai som en av sine spesialiteter, og jeg kom trofast tilbake dag etter dag for å få tilfredsstilt min søthunger. Til slutt fikk jeg mast meg til oppskriften, den var ikke spesielt komplisert, og jaggu sto den ikke på baksiden av melkeboksen. Ikke rart han var litt motvillig til å avsløre sin «hemmelige» oppskrift. Ja ja, god er den uansett, og det viktigste er at du bruker søtet kondensert melk, vanlig Vikingmelk er nemlig ikke søt nok.

Opp ned banankake er en annen søt bananglede. Karamelliserte bananer dekkes med en enkel kakerøre med kokos som stekes ferdig i ovnen – for så å vendes opp ned slik at de glinsende bananene ligger der fristende på rekke og rad.

Er du glad i banan og karamell kommer du til å elske denne varianten av en kake som kanskje egentlig er en dessert, noen ganger kan forskjellen være marginal. Kokossorbet er forresten suverent følge til denne «dessertkaken».

Og er du den heldige eier av tre overmodne bananer er det liten tvil om hva du skal bruke dem til. Da blir det bananbrød! Denne gangen med sjokoladebiter og hakkede valnøtter. Toppet med hjemmelaget nutella!

Publisert: 19.10.2018 kl. 14:54


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?