Lise Finckenhagen: Nydelige nyttårsdesserter

EKTE PASJON: Denne ostekaken er en perfekt festdessert som du kan lage i god tid før den store kvelden.
EKTE PASJON: Denne ostekaken er en perfekt festdessert som du kan lage i god tid før den store kvelden.
Foto: Sara Johannessen Meek / VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen Meek

La desserten bli en herlig avslutning på festmåltidet, og en deilig start på det nye året!

Årets siste dag står snart for tur, og det nye skal feires med raketter, stjerneskudd og festbord. Er du fortsatt litt usikker på hva som skal serveres til dessert, har jeg noen forslag til deg her.

De er alle like gode, spør du meg som er selverklært søtmoms, men det beste av alt; de kan alle forberedes god tid i forveien. Alle som har invitert til festmiddager vet at det er godt med alt som er gjort i forkant. En forfriskende pasjonsfruktostekrem på supersaftig kransekakebunn, kan du lage i dag og sette i fryseren - det har den faktisk bare godt av. Og pasjonsfruktsirupen den skal toppes med holder seg fint noen dager i kjøleskapet. Bare husk å ta ut kaken i god tid slik at den rekker å tine før servering.

Den etter hvert så klassiske «flytende» sjokoladekake skal også oppbevares i fryseren. Er det ikke deilig? Du kunne altså like gjerne ha laget nyttårsdesserten i går. Men selve stekingen må du gjøre rett før servering. Prinsippet er at du steker kaken rett fra fryseren slik at kaken kun rekker å bli stekt i ytterkant, for så å være helt bløt i midten. Litt ekstra krønsj og karamelltoner får du ved å drysse formene med grovkornet demerara sukker. Med en kule is ved siden av den varme kaken, har du har en dessert som smaker «konfetti».

Hvit sjokolade panna cotta med multer og pistasjkrokan høres muligens litt avansert ut, men er faktisk utrolig enkelt å lage. Panna cottaen holder seg flere dager i kjøleskapet, og krokanen kan du oppbevare i en lufttett boks. Siden både hvit sjokolade og fløte har glede av litt friskhet har jeg blandet en klunk med kefirmelk inn i «puddingen». Multene på toppene er kun lettsukrede - helt enkelt der også - og nydelig godt.

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?