Creamy, cheesy Samyang-nudler: Rett fra nett

TIKTOK-FAVORITT: Kremede nudler med ost er en av mange populære matretter på nettet.
TIKTOK-FAVORITT: Kremede nudler med ost er en av mange populære matretter på nettet.
Foto: Skjermdump fra Linn Maren Tovslands TikTok
Malene Strande Cae

Er det en ting folket ikke kan få nok av, er det enkle retter med ost og en eller annen form for pasta. Creamy, cheesy Samyang-nudler er intet unntak.

«Creamy, cheesy, Samyang-nudlår»

For dem som har kommet over videoene til Linn Maren Tovsland, eller @linnmaren som hun kaller seg på TikTok, hører du stemmen hennes når du leser det. Innholdsskaperen er en av mange som lager mat på internett, et populært segment blant store og små.

Med nær 110.000 følgere på plattformen, har hennes videoer av at hun lager retten fått stor oppmerksomhet, og de får ofte mange titalls tusen avspillinger.

– Jeg ble veldig inspirert av utenlandske profiler som lagde Samyang-nudler og kremete nudler på TikTok, sier hun.

POPULÆR: Linn Maren Tovslands videoer der hun lager creamy, cheesy Samyang-nudler har fått mye oppmerksomhet.
POPULÆR: Linn Maren Tovslands videoer der hun lager creamy, cheesy Samyang-nudler har fått mye oppmerksomhet.
Foto: Linn Maren Tovsland /privat

Samyang er faktisk navnet på produsenten av nudlene og ikke typen nudler. Ikke ulikt vår kjære Salmalaks. Den koreanske produsenten lager tørkede nudler i mange forskjellige varianter og diverse smaker. Spesielt de sterke nudlene med tilnavnet Buldak har vært populære å smaksteste foran kamera.

– I pakkene kommer det både krydderblanding og en sterk saus. Liker du sterk mat, kan du bruke hele pakken med saus, men jeg bruker en sånn pose til to, tre porsjoner, sier Tovsland.

Men er det egentlig forskjell mellom disse nudlene og de vanlige fra for eksempel Mr. Lee eller Yum Yum?

– Disse nudlene er veldig annerledes enn de fra for eksempel Mr. Lee. Dette er kvalitetsnudler vil jeg si.

– De er tykkere, men også fastere i konsistens – såfremt du tilbereder dem riktig, forklarer hun.

Kunne du tenke deg å teste creamy, cheesy samyang-nudler?

Foruten creamy, cheesy, Samyang-nudler, er det også mange andre retter som har gått sin seiersgang på den kinesiske videoplattformen. Tidligere har vi blant annet skrevet om smash taco og syrinsirup som begge har blitt plukket opp av flere Tiktokere.

– Det startet med at jeg lagde nudler på TikTok. Jeg hadde testet det før, men ikke på denne måten, forteller Tovsen og fortsetter:

– Jeg prøvde først med Mr. Lee og Yum Yum, og det var også veldig godt, men så fant jeg disse nye nudlene og det tok helt av.

Hva som får slike matvideoer til å trenden er ikke alltid like greit å si, men Tovsen har selv gjort seg noen tanker om hva som kan ha ført til den store populariteten rundt videoene hennes.

– Det føltes veldig tilfeldig at det var mine videoer som «blowet» opp, men det har kanskje noe med måten jeg sier det på, undrer Tovsland.

– Og så tror jeg det handler om at folk er glad i nudler. De har kanskje et forhold til dem fra de var små. Jeg husker vi gikk rundt og spiste dem tørre.

FAVORITT: De rosa pakkene med nudler er favoritten til Tovsland og mange andre som lager retten.
FAVORITT: De rosa pakkene med nudler er favoritten til Tovsland og mange andre som lager retten.
Foto: Skjermdump fra Linn Maren Tovslands TikTok

– Jeg får veldig mange spørsmål av følgerne mine om nudlene. Spesielt om blandingsforhold og hvor jeg kjøper nuddelpakkene.

Videre røper hun at det er på asiatiske matbutikker hun handler inn til retten, og hun tipser om å bruke enten de rosa eller de gule pakkene. Det er nemlig disse som har ost i seg. Begge smaker godt, men hun har en overlegen favoritt.

– Den rosa med smak av carbonara er favoritten! Den gule er også veldig god, men den kan bli litt mektig så du bør være veldig glad i ost for å like den.

For å lage nudlene trenger du altså en slik pakke med nudler, crème fraîche, og litt mozzarella.

– Jeg bruker ca. 2,5 dl vann som jeg legger nudlene i, og koker i et par minutter. Så tilsetter jeg den sterke sausen og 2–3 spiseskjeer med crème fraîche, og koker det sammen. Etter to minutter tømmer jeg posen med carbonara-pulveret i pannen, og koker i ett minutt.

– Den totale koketiden skal være fem minutter, og når nudlene er ferdig, topper jeg med mozzarella på slutten, så den blir ordentlig cheesy.

Retter på internett vil ofte utvikle seg etter hvert som flere innholdsskapere slenger seg på trendene. Creamy, cheesy Samyang-nudler kan også lages på andre vis enn det som er beskrevet over, og Tovsland har testet flere av dem.

– I helgen smakte jeg en suppe laget med de samme nudlene for første gang. Den ble så god, så nå må jeg kjøpe inn så jeg kan lage den igjen.

Tovsland valgte å bruke kyllingkjøttdeig til denne første runden med suppe, men hun har planer om å teste kyllingfilet. Andre lager suppe med pølsebiter eller supplerer med dumplings og diverse grønnsaker.

Andre godsaker som kan lages med creamy, cheesy Samyang-nudler, er blant annet wrap og en type vårruller, tipser Tovsland.

– Nudler i salat-wrap kan man teste. Legg dem sammen med andre grønnsaker, tomater eller hva du liker av grønnsaker i et salatblad, og brett det sammen.

– Jeg har også smakt creamy, cheesy Samyang-nudler i rispapir. Det er litt som en sommerrull der du legger nudlene sammen med gulrot og agurk i papiret, og steker dem i pannen. Det er litt jobb å lage, men det smaker helt nydelig, forsikrer hun.

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?