Til hovedinnhold

Det beste jeg vet med Sarah Natasha Melbye

28. oktober 2022Aktuelt
DROPPER MASKE: I disse Maskorama-tider er det Melbye som leder programmets podkast – dog uten kostyme.
DROPPER MASKE: I disse Maskorama-tider er det Melbye som leder programmets podkast – dog uten kostyme.
Fredrik Arff / NRK

For Sarah Natasha Melbye er det lite som topper en folkelig klassiker, med en helt spesiell dressing.

I «Det beste jeg vet»-spalten snakker vi med matglade folk. Tidligere har blant annet kokk Terje Ommundsen, skuespiller Emilie Skolmen og Karpe-fotograf Michael Ray Vera Cruz Angeles fortalt om det beste de vet.

Denne gangen har vi tatt en prat med programleder for Maskorama-podkasten, Sarah Natasha Melbye.

– Hei! Først og fremst – hvordan er det å være midt i Maskorama-kaoset?

– Det er en deilig kombinasjon av veldig, veldig gøy, og veldig, veldig frustrerende. Men det er utrolig godt med noe som er så samlende, der så mange ser på på samme tid og spekulerer rundt det samme. Vi trenger litt pur underholdning for tiden.

– Det gjør vi, for å si det mildt. Hva tenkte du da du så Fantorangen inni Snøroboten?

– Det var kjempegøy. Jeg hørte skrikene fra barna i salen, og hvor glade de ble, så det syntes jeg var aldeles topp.

– Har du noen mistanker?

– Jeg har mange! Men de endrer seg nesten dag for dag. Men jeg har låst mistanken på Dandy, og at det er Maud Angelica Behn.

– Jeg har snust på det samme selv. Så, hva spiste du til frokost i dag?

– I dag spiste jeg naturell yoghurt med en puré av mango og fersken.

– Deilig! Og hva er din favorittmiddag?

– Jeg er veldig glad i husmannskost, som hjemmelagde kjøttkaker. Men når min kone lager andebryst med rotgrønnsaker, blir jeg også veldig glad.

KLASSIKER: Kjøttkaker med brun saus er en favoritt.
KLASSIKER: Kjøttkaker med brun saus er en favoritt.
Sara Johannessen Meek / VG

– Har du en favorittdessert?

– Ja, masse, haha. Jeg er av oppfatningen at alt som slutter på «mos», «puré» og «pudding» er veldig godt.

– Du er det motsatte av meg!

– Er det sant? Haha. Nei, men bare tenk – potetmos, blomkålmos ...

– Det er ikke veldig dessert-ete?

– Nei, men der kommer puddingen inn – karamell, mandel, sjokolade ... Og da kan du si «mousse» istedenfor «mos».

Fredrik Arff / NRK

– Så du er fan av den typen myk tekstur. Mange er jo det, så jeg vet ikke hva som er galt med meg.

– Noe er det, haha. Ellers er is aldri feil. Jeg er veldig glad i vaniljeis, det er favoritter. Og friske sorbeter, som mangosorbet. Og en god softis på sommeren.

– Ja, gud bedre, det skal man ikke kimse av. Hva med favorittkake?

– Åh, det er nok sjokoladekake, med flere lag og sjokoladesmørkrem.

– Hva er det beste godteriet eller snacksen du kan få?

– Det er melkesjokolade og paprikapotetgull i kombinasjon.

– En klassisk søtsalt luring.

– Ja, en klassisk søtsalt luring.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Oi, nå kom jeg på favorittmiddagen min: Kylling og ris! Med Bjerkes selskapsdressing.

– Wow, det er folkelig.

– Og mais og salat. Kylling og ris føler jeg aldri blir feil, uansett hva jeg er fysen på, klarer kylling og ris å svare på det behovet.

– Det er veldig godt. Hva foretrekker du å lage hvis du er alene hjemme?

– Da kan jeg fort gå på en kyling og ris, altså. Jeg gjør nok fort det. Eller taco, det er veldig lett å slenge sammen. Jeg er også veldig glad i indisk, så det kan godt hende jeg bare bestiller meg litt indisk på døren.

– Har du en favorittsesong?

– Det er nok egentlig sommeren, siden jeg er veldig glad i å grille både fisk, kjøtt og grønnsaker. Og så er det så mye enklere å gå til melonen eller bærene enn potetgullet på sommeren. Det føles enklere å sette ut en skål jordbær på sommeren, enn inne med peis og høstmørke.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Jeg har alltid en eller annen form for melk til iskaffen, som jeg drikker hver dag. Og så har jeg alltid litt pålegg fordi vi spiser mye knekkebrød hjemme hos oss. Og så har vi de klassiske grønnsakene: Paprika, agurk, tomat ...

– Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

– Oi! Kona mi, haha.

– Da forstår jeg hvem som lager mest mat hjemme hos dere.

– Ja, det er kona mi.

– Haha. Hva hører du på når du lager mat – de gangene du faktisk lager mat?

– Hvis jeg er alene, går det fort i en lydbok eller podkast. Hvis vi lager mat sammen og venter gjester, blir det ofte litt musikk.

– Hva var det beste du visste når du var liten?

– Vet du hva jeg tror det var?

– Var det kylling og ris?

– Det var kylling og ris! Og også antageligvis en del av bestemors husmannskost.

– Hvor vil du helst reise?

– Jeg kunne godt reist rundt i Norge og snust på tradisjonell norsk mat på forskjellige steder. Hvis ikke ville jeg har reist mot Asia.

– Hvor går du helst ut og spiser?

– Natraj Tandoori. Det er en indisk restaurant hvor de har veldig god mat og strålende service. Der kan jeg like gjerne ta med familien en ettermiddag, som å samle venner til et lag.

– Hva spiser du når du ser på Maskorama?

– Ingenting fast, men det må være noe som gjør at man ikke behøver å slippe fjernsynet av syne. For du vet aldri når neste hint kommer.

– Hva spiser du aldri?

– Aldri lever. Det er noen vonde minner fra barndommen med noe leverlukt i en matlagingsprosess som har satt sine spor, haha. Jeg ser ikke bort fra at jeg hadde likt det, men dit har jeg enn så lenge ikke vært interessert i å dra.

Publisert: 28.10.2022 kl. 14:36


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?