Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Utstyret du trenger til safting og sylting

26. august 2022Aktuelt
HØSTKOS: Hjemmelaget syltetøy er en magisk del av høsten.
HØSTKOS: Hjemmelaget syltetøy er en magisk del av høsten.
Foto: Sara Johannessen Meek/VG

Bli inspirert av naturen, kom deg ut og plukk frukt og bær – og lag ditt eget syltetøy med disse praktiske hjelpemidlene.

Tiden for sylting og safting er her, med en blåbærsesong der det har bugnet av bær i enkelte deler av landet. Vi har derfor laget en guide over hvordan du lager syltetøy, og har under her samlet noen produkter som kan være smarte å ha i hus hvis du har lyst til å prøve deg.

Vi har plukket ut alt fra klassiske bærplukkere og Norgesglass, til delikate røresleiver og søte kurver å plukke bær eller sopp i.

Foto: Produsentene

Hvis du ikke har lyst til å plukke ett og ett blåbær kan det være smart å ha med seg en bærplukker. Merk at du får med deg mye mer rask og rusk med å bruke en bærplukker, men på den annen side sparer du inn mye tid under plukkingen.

Foto: Produsentene

Denne søte metallkurven er super å ha med seg hvis du skal plukke bær eller sopp.

Foto: Produsentene

Norgesglasset er en klassiker på kjøkkenet, og helt supre å bruke til syltetøy. Når syltetøyet er spist opp, og sesongen er på hell, kan du alltids bruke glasset som et drikkeglass eller en telysholder.

Foto: Produsentene

En litt mindre variant på bare 2,5 desiliter, hvis du foretrekker å lagre syltetøyet i mindre porsjoner.

Foto: Produsentene

En bærrenser fungerer ved at man heller alle bær og rusk og rask oppi, før man forsiktig rister frem og tilbake. Da faller blader og stilker gjennom sprekkene – og du sparer tid på rensing.

Foto: Produsentene

Det er alltid smart å skylle bærene. Dette dørslaget er praktisk med et langt håndtak, og kan brukes til pastamiddagen senere.

Foto: Produsentene

Vi måtte bare ta med dette lekre dørslaget i stentøy, som kan dekorere på kjøkkenbenken mellom bruk.

Foto: Produsentene

Dette glasset er praktisk for deg som foretrekker å røre og fryse syltetøyet.

Foto: Produsentene

Rør i syltetøyet med denne deilkaten sleiven i lyseblå. Siden den er av plastikk, vil ikke bærene farge av like mye på sleiven som hvis den var av tre.

Foto: Produsentene

Praktiske oppbevaringsbokser i glass er supre til flere små porsjoner syltetøy.

Foto: Produsentene

Hvis du er glad i å safte, kan det være smart å ha en saftsil stående.

Foto: Produsentene

En god kjele er god å ha hvis du vil koke syltetøy. Denne fra Eva Solo er lekker med trehåndtak på lokket, og er ikke såpass stor at den bli upraktisk i hverdagen.

Publisert: 26.08.2022 kl. 11:34


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?