Lise Finckenhagens grønnkål-spesial: Grønnkålchips, pasta med pesto, salat og suppe

8. februar 2019Aktuelt
GRØNN GLEDE: Grønnkålen kan brukes til så mangt, som i en fargerik salat eller i en pesto servert med pasta. Foto: Krister Sørbø/VG
GRØNN GLEDE: Grønnkålen kan brukes til så mangt, som i en fargerik salat eller i en pesto servert med pasta. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

Grønt er i vinden som aldri før, og skal du først velge grønt kan du jo like gjerne velge det aller grønneste, nemlig grønnkålen. 

Etter en litt nedtrykt periode med blant annet overkoking, har grønnkålen nå for lengst blitt hentet tilbake fra glemselen og løftet frem i trendbildet.

Det er ikke uten grunn at grønnkålen har fått en ny vår. Den er rett og slett en sprø, saftig og smaksrik supergrønnsak med en mengde muligheter. Velger du å spise grønnkålen rå – skal du gi den en lett massasje. Helt sant, masserer du grønnkålbladene blir de både myke, saftige og delikate. La den masserte grønnkålen danne grunnlaget for en grønn «bowl» toppet med bakt søtpotet, syrlig eple, nøtter, granateple og en kremet hvitløksdressing. En skikkelig saftig og struttende salat som straks gir deg en deilig følelse av sunnhet og energi i vintermørket.

Eller lag en fyldig og rustikk jordskokksuppe og topp den med stekt grønnkål og hjemmelaget grønnkålchips. Hvis du ennå ikke har latt deg begeistre av grønnkålens knasende sprø (og ikke minst, sunne) svar på potetgullet, er det kanskje på tide å prøve å lage chipsen selv. Ingen fritering her altså - chipsen lager du på få minutter i stekeovnen med enkle hjelpemidler som stekebrett og bakepapir. I tillegg til noen dråper olivenolje og en klype salt, har jeg brukt litt tørket chili og parmesan. Har du et annet favorittkrydder er det bare å kjøre på med det.

Bruken av grønnkålpesto kan også varieres. Pasta pesto er en slager, men grønnkålvarianten kan brukes overalt hvor du kunne funnet på å bruke «vanlig» pesto.

I tillegg til å være supersunn og overlevelsesdyktig, er grønnkålen både enkel å rense og rask å tilberede. Glem alt som har med overkoking å gjøre, her får du full grønnkålglede på få minutter!

Publisert: 08.02.2019 kl. 15:29
Oppdatert: 09.03.2022 kl. 09:46


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?