Det beste jeg vet med Christine Dancke: – Jeg blir glad for det meste

27. februar 2019Aktuelt
PRIMA BAO: Dancke synes det er hyggelig når venner lager det de anser er sin egen spesialitet. – For litt siden var vi for eksempel hos noen venner som lagde bao med anderagu, og det var sykt digg. Foto: Annemor Larsen/VG
PRIMA BAO: Dancke synes det er hyggelig når venner lager det de anser er sin egen spesialitet. – For litt siden var vi for eksempel hos noen venner som lagde bao med anderagu, og det var sykt digg. Foto: Annemor Larsen/VG

P3-profil og podcaster Christine Dancke har pasta som livrett, men er ingen fan av verken taco - eller en klassisk påskefavoritt.

Alder: 34 
Fra: Kolbotn 
Status: Samboer 
Jobb: P3-programleder, driver produksjonsselskapet Vrang produksjon og gir ut podkasten «Noia»
Foto: Annemor Larsen/VG
Alder: 34 Fra: Kolbotn Status: Samboer Jobb: P3-programleder, driver produksjonsselskapet Vrang produksjon og gir ut podkasten «Noia» Foto: Annemor Larsen/VG

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet den bestselgende forfatter Maja Lunde og den anerkjente bartenderen Jørgen Dons. Denne gangen har vi snakket med P3-profil Christine Dancke som blant annet står bak podcasten Noia.

Hva er din frokostfavoritt?

Jeg pleier egentlig ikke å spise frokost, men jeg liker egg og brød veldig godt.

Hvis du skal kose deg i helgen, da?

Da baker jeg gjerne rundstykker, og spiser dem med masse smør - og kanskje ost. De kan både være fine eller litt grove. Jeg lager en deig som hever i kjøleskapet over natten, så jeg bare kan putte rundstykkene i ovnen morgenen etter.

Du finner oppskriften på disse rundstykkene nederst i saken.

Hvilken middagsrett er din favoritt?

Det er veldig vanskelig å svare på, for jeg elsker mat, og jeg elsker det aller meste. Men min livrett må være pasta av ulike slag, spesielt vongole. Ellers er ribbe på julaften min andre livrett.

Hvilket godteri eller snacks er din favoritt?

Det er også vanskelig, siden jeg liker alt av godteri. Det kommer veldig an på dagsformen, men jeg er i en smågodtperiode for tiden. Jeg elsker de røde fiskene, og liker egentlig smågodt som er litt tørt og hardt. Jeg liker egentlig hele smågodthyllen, dessverre.

På vinteren går det for øvrig i mye tradisjonelle ting, som melkesjokolade. Jeg digger ikke Kvikk Lunsj så mye, så jeg tar heller med meg melkesjokolade i skiløypa.

Hva er det aller beste du kan få servert?

Jeg blir glad for det meste. Men hvis jeg er hos venner er det enten digg å få servert noe som alltid er godt, som pizza, eller noe de anser som spesialiteten sin. For litt siden var vi for eksempel hos noen venner som lagde bao med anderagu, og det var sykt digg. Det eneste jeg ikke er så glad i, er taco. Det er helt greit, men ikke noe jeg velger å spise.

Hva liker du aller best å servere?

Jeg har egentlig litt prestasjonsangst på kjøkkenet siden jeg er så interessert i mat, men ikke er så flink til å lage det. Men – jeg er ganske flink til å lage risotto, som egentlig er en litt vanskelig rett.

Hvilken ingrediens er din favoritt?

Det må jo bli smør, da!

Hva har du alltid i kjøleskapet?

Smør! Og egg. Jeg pleier også å ha appelsinjuice, selv om jeg føler at det er litt «waste» å drikke det – men jeg drikker det uansett. Jeg har også ost, og noen grønnsaker. Og syltetøy. Det er egentlig alltid litt for mye i kjøleskapet vårt.

Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

Kaffekvernen min – jeg klarer meg ikke uten. Eller, jeg klarer meg uten alt, men det er den jeg bruker mest i løpet av et år.

Hva slags kaffe drikker du?

Jeg liker best litt lysbrent og frisk kaffe. Jeg kjøper bare kaffe på Tim Wendelboe eller Fuglen, eller til nød Kaffebrenneriet hvis de andre ikke er åpne.

Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

Det føler jeg gjelder cirka åtti prosent av kjøkkenredskapene man har. Selv har jeg for eksempel er sånn greie som kutter en løk i firkanter, og det trenger jeg ikke. Samtidig er det en del ting, som vaffeljern, som man egentlig ikke trenger, men som er sykt digg å ha tilgjengelig ti ganger i året.

Hva var det beste du visste da du var liten?

Det var ikke stort. Jeg var ikke så glad i mat da jeg var liten, så jeg spiste for eksempel loff med smør og ris, eller kun bunnen på pizzaen etter å ha skrapet av alt det andre. Jeg likte bare karbohydrater.

Når begynte du å virkelig like mat?

Det endret seg sakte, men sikkert, men jeg vil ikke si at jeg likte taco før jeg var 24.

Hvor vil du helst reise for å spise god mat?

To steder, og der har jeg allerede vært flere ganger, nemlig Paris og San Sebastian. Jeg er veldig glad i asiatisk mat, men det europeiske kjøkken er nok min favoritt. Spesielt fransk, spansk og italiensk.

Hva hører du på når du lager mat?

Ikke noe. Eventuelt nyhetene eller Radioresepsjonen.

Hva spiser du når du er alene hjemme?

Pasta, selvfølgelig, som er livretten min.

– Hva spiser du aldri?

Jeg liker ikke lam. Jeg synes det smaker så søtt, på en måte. Jeg spiser generelt lite kjøtt, men lam spiser jeg aldri.

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

Jeg går helst på Trattoria Popolare - og spiser pasta.

Disse rundstykkene sverger Christine Dancke til i helgen:

Publisert: 27.02.2019 kl. 15:25


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?