Bli inspirert av høstens deilige frukt
Nå er det høst, og da er det på tide å dra nytte av sesongens plommer, pærer og epler.
Høsten har akkurat kommet for å bli, og det samme gjelder kulden, mørket og regnet (i hvert fall om man er bosatt på Vestlandet). Turlysten har kanskje minket for mange, men til gjengjeld betyr det mer tid til å kokkelere på kjøkkenet.
Og hvorfor ikke lage noe som varmer både mage og sjel, med noen av høstens deiligste frukter?
Plommer
Det som er så fantastisk med plommer, er at de smaker fantastisk både kalde og varme. Enten man serverer plommekompott til vaniljeis, eller en varm og god plommepai, så er det en sikker slager en mørk høstkveld.
Pærer
Pæren er i sin beste form på denne tiden av året, men om ikke lenge er sesongen over, så det gjelder å utnytte den søte frukten mens man kan.
Det som også er så fint med pæren, er at den er en allsidig liten sak! Den smaker nydelig bakt inn i en kake, men den smaker også fantastisk som rå, eller karamellisert, og servert inntil ost og spekemat.
Epler
Det finnes vel knapt noe bedre enn norske epler: Sprø, syrlige og proppfulle av smak. Eplene kan selvfølgelig brukes til søte klassikere som eplekake, kanelsnurrer og mini-eplepai (som de man pleide å få på McDonald’s) – men også til middagen.
Hva med å prøve vår populære kyllingsuppe med eple og karri, eller hjemmelaget Bali kyllinggryte?
Publisert: 27.09.2022 kl. 15:42
Lag deg en gratis konto