Lise Finckenhagens middagstips: Gnocchi på tre vis
Og steg-for-steg-guide til hvordan du lager gnocchi selv.
Gnocchi og jeg ble perlevenner fra første bit. Altså, disse italienske små og deilig myke «potetpastaputene» er utrolig lette å like, og de kan varieres på samme måte som pasta.
Noe av det beste, synes jeg, er når disse yndlingene går rett i stekepannen etter koking - for så å toppes med brunet salviesmør og generøse mengder parmesan.
Ganske uimotståelig godt blir det også når gnocchi blandes med en kremet tomatsaus med basilikum og mozzarella, og gratineres.
Denne gangen har jeg i tillegg laget en variant hvor de melne potetene er erstattet med søtpotet, til oransje søtpotetgnocchi. Vendt i en enkel, men fyldig, ostesaus med spinat - jeg skal si de også forsvant fort.
Det er egentlig bare å hive seg rundt og sette over en ny gjeng med poteter...
Publisert: 19.07.2019 kl. 11:08
Lag deg en gratis konto