Til hovedinnhold

Nordisk mathall åpnet i New York

11. juli 2016Aktuelt
NORDISK MATHALL: Savner du nordisk mat når du er i New York, kan du ta turen til den nordiske mathallen på Grand Central Terminal. Foto: Terje Bringedal/VG
NORDISK MATHALL: Savner du nordisk mat når du er i New York, kan du ta turen til den nordiske mathallen på Grand Central Terminal. Foto: Terje Bringedal/VG

Noma-eier Claus Meyer står bak mathallen som ligger i Grand Central Terminal.

Den nordiske mathallen åpnet i New York forrige uke. Dermed blir New Yorkerne introdusert til danske spesialiteter som smørrebrød og bakverk. Og skal vi tro amerikanske medier er dette et kjærkomment og etterlengtet tilbud på matfronten, for mathallen har blitt hyppig omtalt hos flere av de største mediene.

Utvalg av skandinaviske smaker

Mathallen heter Great Northern Food hall, og består av fem ulike boder som alle har ulike konsepter. Meyers bageri, som nok er kjent for de fleste som har vært på helgetur til København, har en filial i mathallen. Her er det både wienerbrød og brødbakst på menyen.

Open Rye tilbyr ekte danske smørrebrød av rug, med skandinavisk pålegg som sursild og potet og dill. Danskene har gjort grøt hipt for lengst, og denne trenden tar Claus Meyer med seg til USA.

Grain Bar skal selge både søt grøt og middagsgrøt i tillegg til musli. Fra andre boder kan man kjøpe salater, smoothies og kaffe.

Flere prosjekter underveis

Dette er bare ett av flere New York-baserte prosjekter fra Meyer, ifølge NY Times. Han har nylig åpnet restauranten Agern sammen med den islandske kokken Gunnar Gíslason. Også den ligger på Grand Central Terminal, men her handler det om fine dining med nordiske smaker i bunn.

Her er gjelder det å holde tunga rett i munnen, for Meyer har også åpnet pølseboden Danish Dogs som selger gourmetversjoner av pølse i brød. Og som om ikke det var nok stammer kaffen i den nordiske mathallen fra hans eget kaffebrenneri i Brooklyn.

Klarer du ikke vente med å spise mat fra det danske kjøkkenet, kan du sjekke ut disse oppskriftene:

Publisert: 11.07.2016 kl. 15:33
Oppdatert: 12.07.2016 kl. 11:30


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?