Matpakketips: Fem matpakker til barn på fem minutter

19. august 2013Aktuelt
MORGENRUSH: Det er ikke alltid kreativiteten er på topp om morgenen. Med litt blandings blir det likevel bra. Foto: Jon Krog Pedersen
MORGENRUSH: Det er ikke alltid kreativiteten er på topp om morgenen. Med litt blandings blir det likevel bra. Foto: Jon Krog Pedersen

Her er fem triks for å lage gode og næringsrike matpakker som er unnagjort på få minutter.

Skolestart er rett rundt hjørnet, og det er tid for matpakker igjen. Jeg har aldri laget stilige matpakker før, men jobber meg inn. Her er et utvalg komponerte matpakke-menyer jeg har testet på min egen sønn Even.

To av oppskriftene krever at du lager i stand litt dagen før: En av dem er inspirert av vaffeloppskriften til kokk Lars Laurentius Paulsen. Han har en datter som ikke liker grønnsaker, så Lars har funnet ut at hvis han river grønnsakene og putter dem i vaffelrøre, går det ned.

Det virker kanskje skremmende å skulle steke vafler om morgenen, men det er faktisk ikke så tungvint. Du må selvsagt lage røren dagen før. Da kan du bare skru på vaffeljernet samtidig som du setter på kaffe. Jeg har ikke vaffeljern, så jeg bruker en liknende røre og steker små pannekaker.

Pizza er også med på lista her, men det er ikke lov med frossenpizza.

Samtlige av menyene er testet. Ingen barn er kommet til skade under forsøkene.

1. Klassikern

KAKE: Med fiskekaker i skapet er det lett og smelle opp en næringsrik matpakke. Foto: Jon Krog Pedersen
KAKE: Med fiskekaker i skapet er det lett og smelle opp en næringsrik matpakke. Foto: Jon Krog Pedersen
  • Dobbel brødskive med ost
  • Én fiskekake, kanskje to
  • Oppskåret agurk med bittelitt salt og sitron på
  • En fersken

2. Pannekakespesial

REVET GRØNNSAK: Helt vanlig vaffelrøre med litt revet squash, her stekt som lapper eller pannekaker. Med appelsin og nøtter er måltidet komplett. Foto: Jon Krog Pedersen
REVET GRØNNSAK: Helt vanlig vaffelrøre med litt revet squash, her stekt som lapper eller pannekaker. Med appelsin og nøtter er måltidet komplett. Foto: Jon Krog Pedersen
  • Fire grønnsakspannekaker
  • Pose med oppskåret appelsin
  • Liten boks med mandler og rosiner

3. Lefsa

FANCY: Det er mange fine matbokser å finne i butikkene som gjør det lettere å ta med flytende mat. Foto: Jon Krog Pedersen
FANCY: Det er mange fine matbokser å finne i butikkene som gjør det lettere å ta med flytende mat. Foto: Jon Krog Pedersen
  • Lompe eller lefse med smør og ost
  • Yoghurt med müsli
  • 1 hardkokt egg
  • 1 drueklase

4. Pizzakongen

DAGEN FØR: La det være igjen litt pizza når du lager hjemmelaget, og du har en pizzablings i boksen dagen etter. Foto: Jon Krog Pedersen
DAGEN FØR: La det være igjen litt pizza når du lager hjemmelaget, og du har en pizzablings i boksen dagen etter. Foto: Jon Krog Pedersen

5. Skinken

SKINKE OG MELON: løfter rundstykket til nye høyder. Foto: Jon Krog Pedersen
SKINKE OG MELON: løfter rundstykket til nye høyder. Foto: Jon Krog Pedersen
  • Rundstykke med kremost
  • En bit agurk
  • En boks med melon og spekeskinke

Del bilder av matpakken din med #godtno på Instagram, og vi plukker deg kanskje ut til forsiden vår eller reposter de beste.

Publisert: 19.08.2013 kl. 03:52
Oppdatert: 14.08.2015 kl. 10:47


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?