Til hovedinnhold

Tok fagprøven i juni - Live (20) vant KokkeKarlas stipend

23. september 2018Aktuelt
VANT KOKKE-KARLAS STIPEND: Live Kragenes Edvardsen ble «lurt» til Oslo, og ble svært overrasket da hun ble utropt som vinner av stipendet. Foto: Privat
VANT KOKKE-KARLAS STIPEND: Live Kragenes Edvardsen ble «lurt» til Oslo, og ble svært overrasket da hun ble utropt som vinner av stipendet. Foto: Privat
Øystein David Johansen
Øystein David Johansen

20-årige Live Kragenes Edvardsen fra Trondheim vant årets stipend fra Kokke-Karlas legat.

Flere kokker fra Skandinavia har besøkt Oslo for anledningen der KokkeKarlas Legat skal dele ut stipend på 50.000 kroner for andre år på rad. Stipendet ble delt ut på Oslo-restauranten Kontrast.

Årets vinner var 20-årige Live Kragenes Edvardsen, som for tiden jobber på restaurant Credo i Trondheim.

- Dette var helt uventet, jeg ble tatt på senga, sier hun til VG.

OPPRETTET STIPEND: Karla Siverts med ektemannen Thorleif Linhave Bamle i 2013.
OPPRETTET STIPEND: Karla Siverts med ektemannen Thorleif Linhave Bamle i 2013.
Terje Bringedal VG

- Det er helt fantastisk med mulighetene dette stipendet gir til unge kokker, sier hun som nå har lyst til å prøve seg hos den prisbelønte chefen Dominique Crenn i San Francisco.

Hun har fått en kometstart på karrieren, Kragenes Edvardsen tok nemlig fagprøven så sent som i juni.

I fjor var det Eline Haugan Bordvik som fikk stipendet av KokkeKarlas Legat, som ble delt ut på Oslo-restauranten Sentralen.

Legatet ble opprettet i 2016 av kokken Karla Siverts og mannen hennes Thorleif Linhave Bamle til støtte for unge kvinner i kokkefaget. Den kreftsyke kokkestjernen døde i 2016. Karla Siverts fikk vite at hun hadde kreft i forbindelse med datteren Junos fødsel.

Publisert: 23.09.2018 kl. 20:00
Oppdatert: 12.10.2018 kl. 13:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?