Får oppmerksomhet for «dommedagshermetikk»

FRISTENDE?: Settet som nå får oppmerksomhet skal sendes «diskret» til kundene, ifølge butikk-kjeden. Foto: Costco
FRISTENDE?: Settet som nå får oppmerksomhet skal sendes «diskret» til kundene, ifølge butikk-kjeden. Foto: Costco
Maria Tveiten Helgeby

Settet med hermetikk koster over 46.000 kroner, og skal holde til en familie på fire.

Den amerikanske kjeden Costco får i disse dager oppmerksomhet for det flere medier kaller et «dommedags-overlevelses-matsett» med hermetikk.

På sine nettsider tilbyr nemlig kjeden et sett beregnet på en familie på fire - med 600 bokser hermetikk.

– I anledningen en apokalypse har storhandels-kjeden Costco dekket deg og familien - i hvert fall for et år, skriver The Independent om det gigantiske hermetikksettet.

– Costco vil at kundene skal være klare for alt - til og med dommedags-scenarier.

Settet, som heter «Nutristore One-year Premium Food Kit», koster intet mindre enn 46.400 kroner (5999.99 USD), og inneholder 36.000 porsjoner. Hermetikken skal ha en holdbarhet på opptil 25 år, og det er beregnet 2000 kalorier per dag per person i et helt år.

Selv om settet får oppmerksomhet i dag, er ikke dette første gang kjeden har produsert såkalte «dommedagssett».

Allerede i 2017 skrev Today om et lignende sett, men da kun beregnet på én person. Den (u)heldige eieren kunne da belage seg på ett år med hvete, ris, dehydrerte epler, frysetørket mais, linser, kylling og biff - alt hermetisert.

I en kommentar fra Costcos ledelse heter det at lignende produkter har vært i salg i over ti år, og at akkurat dette har vært tilgjengelig i tre. De skriver til Godt i en e-post at settet ble laget fordi det er et «høykvalitetsprodukt» som vil mette en familie på fire i et år basert på en diett à 2000 kalorier per dag.

«Det er en fenomenal verdi for våre medlemmer. Vi har hatt lignende artikler til salg i over ti år på Costco.com», skriver de videre.

Hvis du synes 46.400 kroner er vel dyrt, har The Guardian snakket med en ekspert som forklarer at du enkelt kan lage et lignende sett for omlag 11.000 kroner mindre.

De tipser blant annet om at man bør kjøpe litt og litt, så man etter et år har en stor nok beholdning. Og at det sannsynligvis ikke er nødvendig å kjøpe inn til et helt år.

Det tipses også om viktigheten av å ikke glemme bokseåpneren.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?