Burgergigant lanserer Nutella-burger

OGSÅ I BURGER: Det populære pålegget har fått ekstra oppmerksomhet i det siste i form av en burger. Foto: Stian Broch
OGSÅ I BURGER: Det populære pålegget har fått ekstra oppmerksomhet i det siste i form av en burger. Foto: Stian Broch
Natalie Ngo Granum

McDonald's har fått en ny burger på menyen, men denne gangen uten kjøtt.

De store burgerkjedene kommer stadig med oppsiktsvekkende burgervarianter som svart og knallrød burger. Det siste på burgerfronten er derimot av den søte sorten. McDonald's har nemlig kombinert manges favoritter: Nutella og burger.

Ved første øyekast ser den ut som en helt vanlig McD-burger og kommer i den tradisjonelle pappboksen mange kjenner igjen. Men det er ikke akkurat burgeren å satse på hvis du har lyst på protein. Nutella-burgeren, som er mer en sandwich, består av to myke burgerbrød fylt med flytende Nutella i midten. Samtidig har brødene fått et lag med nøttepålegget under steking.

Beklager, denne Instagram-posten er ikke lengre tilgjengelig

Foreløpig er den søte nyheten kun å finne hos McCafé-filialer i Italia, men det virker som resten av verden kunne tenke seg en bit av burgeren. Flere internasjonale nettsteder har omtalt burgeren/sandwichen/desserten de siste dagene, og nyheten har i skrivende stund blitt delt av over 94.000 på Facebook via McDonald's Italia.

Også på Twitter florerer det av innlegg fra brukere som vil flytte til Italia for å smake på siste nytt fra burgergiganten, skriver Fox News.

Det er imidlertid ingen tilfeldighet at Nutella-burgeren først ble lansert i Italia. Pålegget med hasselnøtter og kakao ble oppfunnet i Piemonte, og fremstilles i dag av den italienske sjokoladefabrikanten Ferrero.

Nutella er også populært i resten av Europa, spesielt i Frankrike er det vanlig å servere crêpes med nøttepålegget. Også i Canada og Brasil finnes det egne barer og kafeer som spesialiserer seg på retter med Nutella.

Fikk du plutselig lyst på nøttepålegg? Prøv en av disse oppskriftene du ikke trenger å dra til Italia for å spise:

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?