Kjendiskokk Yotam Ottolenghi åpner helt ny restaurant

SPIRER OG GROR: Yotam Ottolenghi (til venstre), som er kjent for sin grønnsaksbaserte mat, utvider nå med en ny restaurant. Neil Campbell (til høyre) blir hovedkokk. Foto: David Loftus
SPIRER OG GROR: Yotam Ottolenghi (til venstre), som er kjent for sin grønnsaksbaserte mat, utvider nå med en ny restaurant. Neil Campbell (til høyre) blir hovedkokk. Foto: David Loftus
Maria Tveiten Helgeby

Og det vil være fokus på fermentering og matlaging over ild.

Engelsk-israelske Yotam Ottolenghi har det GQ omtaler som et «mini-imperie» i London, med fem delier og restauranter. Nå skal kokken og kokebokforfatteren åpne den helt nye restauranten ROVI i London-bydelen Fitzrovia, ifølge en pressemelding.

– Navnet ROVI er en liten del NOPI (en av kokkens andre restauranter, journ. anm.) og en liten del Fitzrovia. Vi ønsket å utvikle en ny restaurant og bar med grønnsaker som kjerne, bare behandlet litt annerledes. Grønnsaker tilberedt på grill er hovedfokuset på ROVI, sier Ottolenghi i pressemeldingen.

Kokken er her til lands kanskje mest kjent for kokebøkene sine - hvorav flere er vegetariske: I løpet av de siste ti årene har kokken nemlig gitt ut seks kokebøker. Debutkokeboken hans, «Ottolenghi», har solgt over 100.000 eksemplarer, og i september kommer hans syvende kokebok, ifølge Food and Wine.

Ifølge matsiden Eater London skal Ottolenghi og businesspartner Sami Tamimi være kjøkkensjefer på den nye restauranten, mens Neil Campbell skal ha rollen som hovedkokk. Campbell har bakgrunn som kjøkkensjef ved Grain Store, som også var en grønnsaksbasert restaurant.

Restauranten skal ha fokus på fermentering og å lage mat over ild, i tillegg til at det skal være et drikkekart med naturviner og drinker basert på «sesongens urter».

Til tross for at mange nok forbinder kokken med grønnsaker og vegetarmat, vil ikke menyen være vegetarisk: I pressemeldingen ser man både at en av rettene er storfespidd med majones av oksefett og fermentert grønn chili, mens en annen er konfitert blåskjell med høyrøkte poteter og en olje av spansk pepper.

Yotam Ottolenghi er ikke den eneste som har utvidet i det siste: I forrige uke ble det kjent at Noma-kokken Thomas Frebel skal åpne sin egen restaurant i Tokyo i samarbeid med René Redzepi. Frebel er kjent som Redzepis høyre hånd, og har jobbet ved Noma i ti år.

Til The Japan Times understreket Frebel at INUA ikke var en internasjonal utvidelse av Noma, men hans egen restaurant. Samtidig sa han at det var mye Noma i han, og noe av han i Noma, etter å ha jobbet på den verdenskjente restauranten såpass lenge.

– Det er viktig å bemerke at Noma ikke åpner en ny restaurant, men René støtter vår tidligere medarbeider i hans drøm om å åpne restaurant i Tokyo, sa PR-ansvarlig på Noma, Arve Podasa Krognes, til Godt.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?