Til hovedinnhold

Per(u)fekt treretters

26. august 2014Aktuelt
Ceviche - fisk råmarinert i sitrussafter - er typisk peruansk. Og typisk godt. Foto: Jjava/NTB Scanpix.
Ceviche - fisk råmarinert i sitrussafter - er typisk peruansk. Og typisk godt. Foto: Jjava/NTB Scanpix.

Nå skal vi spise peruanskinspirert mat.

Poteten kommer opprinnelig fra Peru. Tomaten kommer også opprinnelig fra Peru.

Det sies at peruanske avocadoer er verdens mykeste. Og at peruansk mais har de største kornene.

Ellers er det 28 forskjellige klimasoner i Peru. Og immigranter fra Europa, Asia og Vest-Afrika har inspirert, og blitt inspirert, av inkaenes matlagingstradisjoner.

Det peruanske kjøkkenet har med andre ord veldig mye spennende å by på. Start helt tradisjonelt med ceviche, lomo saltado og sjokolade og kaffe kombinert i desserten.

Ceviche er rå fisk marinert i sitrussaft, aller helst lime, og smakt til med friske urter og gjerne litt chili – server gjerne med maischips ved siden av.

Lomo saltado er en av Perus mest populære retter – og med rette; kinesisk soyasaus og peruansk chili er en helt knall kombinasjon.

Istedenfor å servere sjokolade til kaffen, hvorfor ikke kombinere kaffe og sjokolade i desserten på peruansk manér?

Publisert: 26.08.2014 kl. 09:41
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:57


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?