Per(u)fekt treretters
Nå skal vi spise peruanskinspirert mat.
Poteten kommer opprinnelig fra Peru. Tomaten kommer også opprinnelig fra Peru.
Det sies at peruanske avocadoer er verdens mykeste. Og at peruansk mais har de største kornene.
Ellers er det 28 forskjellige klimasoner i Peru. Og immigranter fra Europa, Asia og Vest-Afrika har inspirert, og blitt inspirert, av inkaenes matlagingstradisjoner.
Det peruanske kjøkkenet har med andre ord veldig mye spennende å by på. Start helt tradisjonelt med ceviche, lomo saltado og sjokolade og kaffe kombinert i desserten.
Ceviche er rå fisk marinert i sitrussaft, aller helst lime, og smakt til med friske urter og gjerne litt chili – server gjerne med maischips ved siden av.
Lomo saltado er en av Perus mest populære retter – og med rette; kinesisk soyasaus og peruansk chili er en helt knall kombinasjon.
Istedenfor å servere sjokolade til kaffen, hvorfor ikke kombinere kaffe og sjokolade i desserten på peruansk manér?
Publisert: 26.08.2014 kl. 09:41
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:57
Lag deg en gratis konto