Ringnes om Grand Café-lokalet: Ikke aktuelt med McDonalds eller Rema 1000

31. august 2015Aktuelt
TRADISJONSRIKT: Mang en stor forfatter har fått servert frokost ved Grand Café i Karl Johans gate i Oslo. En rekke av dem er avbildet i Per Kroghs berømte maleri som pryder den ene veggen i lokalet. Foto: Janne Møller-Hansen/VG
TRADISJONSRIKT: Mang en stor forfatter har fått servert frokost ved Grand Café i Karl Johans gate i Oslo. En rekke av dem er avbildet i Per Kroghs berømte maleri som pryder den ene veggen i lokalet. Foto: Janne Møller-Hansen/VG
Kristine Hellem Aanstad
Kristine Hellem Aanstad

Mandag kveld stenger dørene til Grand Café for godt. Har du en god idè til hva det historiske lokalet kan brukes til? Nå har du sjansen – Christian Ringnes ønsker nemlig tips fra publikum.

Det var i juni at nyheten om at Grand Café skal legges nedetter 141 år på grunn av mange år med underskudd kom. I morgen vil sultne gjester møte stengte dører, men arbeidet med å finne ut hva som skal fylle lokalet startet for en god stund siden.

Huseier Christian Ringnes og administrerende direktør Fredrikke Næss ønsker nå flere innspill fra det norske folk.

– Problemet vårt har vært at vi åpenbart har servert noe som publikum ikke vil ha i stor nok grad, så hva er ikke mer naturlig enn å spørre publikum om hva de egentlig vil ha i dette lokalet, sier Ringnes til VG.

Ikke hva som helst

MÅ FINNE NOE NYTT: Christian Ringnes på Grand Café. Nå er han i tenkeboksen for å finne en ny leietaker til det historiske lokalet.
MÅ FINNE NOE NYTT: Christian Ringnes på Grand Café. Nå er han i tenkeboksen for å finne en ny leietaker til det historiske lokalet.
Foto: Terje BringedalVG

Allerede har flere kommet med tips: Luksusbutikk, bilforretning og andre typer restauranter enn den som er der i dag.

Se de historiske bildene: Grand Café gjennom tidene

Huseieren og direktøren håper at så mange som mulig kan komme med sine forslag på deres Facebookgruppe «Grand Hotel Oslo» – men understreker at de ikke er åpent for alt:

– Det er ganske mye jeg kan tenke meg at vi ikke vil ha inn der.

– Som hva da?

– Vi leier ut til Rema 1000 mange steder, men det er ikke aktuelt her. Ikke at det er noe galt med leietakeren, men det er ikke alt som passer inn her – slik som McDonalds og Burger King. Det kan jeg slå fast at det ikke blir ettersom det ikke er forenelig med lokalets karakter.

– Vi må få folk til å ville komme hit

Byantikvar i Oslo, Janne Wilberg, var tidlig på banen og beskrev lokalene til Grand Café som verdifulle for byen. Det har huseieren tatt med seg:

– Det vi vet nå er at vi må følge forslag som tar hensyn til at lokalet er av stor antikvarisk verdi. Jeg har allerede vært i møter med både byantikvaren og riksantikvaren, så vi har en god felles forståelse om hva som er de viktige delene i cafeen, sier Ringnes og fortsetter:

– Vi må finne en form og en tilpassing som gjør at det kan drives økonomisk bærekraftig der. Vi må rett og slett få folk til å ville komme hit. For det er det som er problemet nå: De kommer til lunsj, men ikke til middag. Hvorfor det er slik, vet jeg ikke.

Hvor lang tid det tar før dørene kan åpne for den nye leietakeren, er fortsatt uvisst.

– Vi skal følge godt med de neste ukene på hva som blir skrevet, men vi har ikke satt noe deadline, sier Næss.

– Med oppussing og all forberedelsen så tror jeg ikke vi blir å åpne noe før andre halvår neste år. Nå må vi gjøre det riktig, vi kan ikke bomme en gang til, forteller Ringnes.

TRADISJONSRIKT: Mang en stor forfatter har fått servert frokost ved Grand Café i Karl Johans gate i Oslo. En rekke av dem er avbildet i Per Kroghs berømte maleri som pryder den ene veggen i lokalet. Foto: Frode Hansen/VG
TRADISJONSRIKT: Mang en stor forfatter har fått servert frokost ved Grand Café i Karl Johans gate i Oslo. En rekke av dem er avbildet i Per Kroghs berømte maleri som pryder den ene veggen i lokalet. Foto: Frode Hansen/VG

Publisert: 31.08.2015 kl. 19:16
Oppdatert: 01.09.2015 kl. 14:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?