Smaken av India

SPENNENDE SMAKER: Det indiske kjøkken er rikt på smak. Blir du lei av julematen kan en indisk butter chicken kanskje friste? Foto: Sara Johannessen / VG
SPENNENDE SMAKER: Det indiske kjøkken er rikt på smak. Blir du lei av julematen kan en indisk butter chicken kanskje friste? Foto: Sara Johannessen / VG
Lise Finckenhagen

Deilig indisk mat blir stadig mer populært her hjemme. Vi lar oss varme og forføre av nydelige aromatiske, komplekse og fyldige smaker.

Mye av hemmeligheten ligger i alle de spennende krydderblandingene. Mest sannsynlig finnes det like mange krydderblandinger som det finnes indiske bestemødre, og de tror jeg det er ganske mange av. De samme «varme» krydderiene får meg også til å tenke på duften av adventstid og julehygge.

Så hvis du i nærmeste fremtid skulle føle for en aldri så liten «pause» fra den klassiske julematen har jeg her laget et par enkle forslag til deg. For selv om «Butter chicken»-oppskriften krever litt tid til marinering, er selve tilberedningen gjort unna på forholdsvis kort tid. Den fyldige linsestuingen er både enkel og supergod, og et strålende valg hvis du er klar for et vegetarisk alternativ. Raita og nanbrød passer like godt til begge rettene, og en frisk mangosalat blir jo heller aldri feil. Koriander- og mynte «chutney» er et forfriskende og «små-hot» tilbehør som setter en ekstra spiss på måltidet når du velger kjøkkenveien til India.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?