De beste farsdagsfrokostene på sengen

7. november 2014Aktuelt
GLED FAR: Med smilende barn og nystekte pannekaker på sengen på farsdagen. Foto: NTB Scanpix
GLED FAR: Med smilende barn og nystekte pannekaker på sengen på farsdagen. Foto: NTB Scanpix

Spre glede på søndag med en hjemmelaget og deilig frokost. Her er alt du trenger for den perfekte farsdagsfeiringen, som barna også kan være med å lage.

På søndag 8. november er det farsdag - dagen der fedre landet over feires med kaker og kos, kanskje noen smågaver, og sannsynligvis noen varme og gode klemmer.

Hva er vel koseligere enn å bli vekket av frokost på sengen? Derfor har vi samlet noen enkle og kjempegode oppskrifter som både store og små kan være med på å lage for å glede pappaer litt ekstra på den store dagen.

Mens de aller minste kan hjelpe til med å lage en deilig yoghurt med bær, kan de litt større for eksempel blande sammen ingrediensene til de superenkle scones-ene. Bruk av stekepanne og stekeovn bør gjøres i selskap av voksne.

Farsdagstradisjonen kommer opprinnelig fra USA. Det sies at det hele begynte da Sonora Smart Dodd fikk idéen mens hun hørte på en preken på morsdagen i 1909. Den første offisielle farsdagen ble dermed feiret året etter på bursdagen til Dodds far, 19. juni 1910.

Farsdagen feires på forskjellig tidspunkt rundt omkring i verden. I USA får fedre den ekstra oppmerksomheten tredje søndagen i juni, mens vi i Norge feirer på den andre søndagen i november.

Nam, nam! Her er oppskriftene du trenger for å lage en perfekt farsdagsfrokost:

Foto: Elin Vatnar Nilsen/VG
Foto: Elin Vatnar Nilsen/VG

Disse rundstykkene er så enkle at de nærmest lager seg selv. De krever ingen heving. Alt du behøver å gjøre er å røre sammen ingrediensene og steke dem i stekeovnen, og vips - varme, deilige scones. Nydelig med smør og gulost eller fars favorittpålegg.

Foto: Jon Krog Pedersen
Foto: Jon Krog Pedersen

En omelett lager du unna på null komma niks. Her er det bare å bruke det du har tilgjengelig i kjøleskapet som fyll i omeletten, som skinke, rødløk eller cherrytomater. Eventuelt kan du gjøre det helt enkelt med litt hakket vårløk og gulost. Server omeletten til hjemmebakte rundstykker, scones eller ristet brød.

Foto: Marte Skauen
Foto: Marte Skauen

Hvis du ikke er i bakehumør er denne klassiske club sandwichen perfekt for en ekstra digg og mettende frokost. Vår helgekokk Sebastian Skauen (14) viser hvordan du enkelt kan lage den smakfulle sandwichen. Sprøstekt bacon og friske urter gir den en herlig smak - av kjærlighet. Supert hvis du har stekt kylling til overs fra middagen dagen før.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Gjør litt ekstra stas på far med disse luftige og helt uimotståelige amerikanske pannekakene. Server dem med honning, sirup, melis eller frisk frukt. Eventuelt alt på én gang!

Foto: Elin Vatnar Nilsen/VG
Foto: Elin Vatnar Nilsen/VG

Innimellom er det enkle rett og slett det beste. Yoghurt med sprø granola og bær er en lett og frisk start på dagen for fedre som ikke er i pannekakehumør. Under finner du oppskriften på hjemmelaget granola. En enklere variant er å bruke favoritt-kornblandingen fra butikken i stedet. Med det sagt er hjemmelaget granola utrolig godt...

Sist, men ikke minst; husk å servere frokosten med et glass god juice, melk eller en kopp kaffe.

Ta bilde av din farsdagsfrokost, merk det med #godtno, og post det på Instagram. De beste bildene publiserer vi på forsiden!

Publisert: 07.11.2014 kl. 17:19
Oppdatert: 06.11.2015 kl. 13:08


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?