Det beste jeg vet: Bakeblogger Marit Hovland

12. august 2016Aktuelt
HELT NORSK: Både krydderkake og pannekaker er kosemat nå som høsten begynner å kjennes i luften. Marits varianter er litt ekstra spennende. Foto: Marit Hovalnd/Cappelen Damm.
HELT NORSK: Både krydderkake og pannekaker er kosemat nå som høsten begynner å kjennes i luften. Marits varianter er litt ekstra spennende. Foto: Marit Hovalnd/Cappelen Damm.

Bakebloggeren spiser aldri smør på brødskiven - og blir hissig hvis noen prøve å servere henne multekrem. Men hun elsker taco. Fra pose.

Hva er din frokostfavoritt?

Marit Hovland
Bor: Oslo
Kjent for: Grafisk designer og bakeblogger med bloggen http://www.borrowmyeyes.no og boken Bakeland.
Foto: Cappelen Damm.
Marit Hovland Bor: Oslo Kjent for: Grafisk designer og bakeblogger med bloggen http://www.borrowmyeyes.no og boken Bakeland. Foto: Cappelen Damm.

- Til frokost spiser jeg helst et egg kokt i 7 minutter og 30 sekunder, grovkuttet med kniv og lagt på toppen av en skive nybakt eltefrittbrød fylt med urter og ost. Et lass med pepper må også til!

Hva er din favorittmiddag?

- Som matblogger synes jeg nesten det er litt flaut å si det, men favorittmiddagen min er taco. Jeg kan heller ikke skryte på meg at jeg lager den fra bunnen av, taco for meg er pulvertacoen jeg har vokst opp med hjemme.

Hva er ditt favorittgodteri?

- Jeg er ikke så godterigal, men grovhakket mørk mintsjokolade på toppen av store mengder friske bær og vaniljekesam koser jeg meg veldig med.

Hva er det aller beste du får servert?

- Multer! Og de skal være helt naturelle. Jeg blir litt hissig hvis noen lager multekrem til meg. Har aldri skjønt hvorfor man skal tilsette så mye ekstra til noe som smaker så godt i utgangspunktet.

Hva liker du aller best å servere?

- Kaker som jeg har gjort noe sprell med. Liker å overraske gjestene, enten det gjelder smak eller utseendet.

Hva er din favorittingrediens?

- Chili i salt mat. Sitron i søtsaker.

Hva har du alltid i kjøleskapet?

- Egg. Men noen av eggene står stort sett fremme på kjøkkenbenken. I perioder hvor jeg baker mye trenger jeg nesten alltid romtempererte egg.

Hvilket kjøkkenredskap klarer du deg ikke uten?

- Måleskjeene mine. En teskje og spiseskje kan være så mangt. For å være sikker på at jeg får samme mengde hver gang er jeg avhengig av å bruke måleskjeer fremfor bestikket jeg finner i kjøkkenskuffen.

Hvilket kjøkkenredskap trenger man ikke?

- Den listen kan bli lang! Jeg er generelt veldig lite glad i spesialutstyr som bare har en funsjon. Veldig upraktisk og ofte totalt unødvendig. Riskoker er et godt eksempel på noe jeg ikke klarer å forstå at man trenger.

Hva var det beste du visste da du var liten?

- Husker vi fikk raclettejern på 90-tallet en gang. Det var stor stas å kunne lage maten helt selv ved bordet og det ble kjapt en favoritt. I utgangspunktet kunne jeg nok like gjerne svart ostesmørbrød. Min raclettemiddag bestod nemlig kun av baguette med smeltet ost på toppen.

Hvor vil du helst reise?

- Til fjells med stormkjøkken i sekken. Jeg synes mat smaker ekstra godt ute på tur.

Hva spiser du når du er alene hjemme?

- Med fare for å gjenta meg selv; grovhakket mørk mintsjokolade på toppen av store mengder friske bær og vaniljekesam.

Hva hører du på når du lager mat?

- Jeg hører sjeldent på musikk når jeg lager mat, men jeg har en tendens til å nynne for meg selv på ymse låter.

Hva spiser du aldri?

- Gulost som ikke har smeltet og smør på brødskiven.

Hvor og hva går du helst ut og spiser?

- Jeg går helst ut å spiser thaimat eller indisk. Panang Gai og Tikka Masala står høyt på listen over retter jeg gjerne bestiller. Så lenge jeg får kylling i en sterk saus er stort sett fornøyd!

Publisert: 12.08.2016 kl. 11:43


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?