Tre enkle retter med krabbe: Lise Finckenhagens tre retter til krabbelykke

6. oktober 2017Aktuelt
KRABBEFEST: Krabbekjøttet kan brukes til så mangt. Foto: Sara Johannessen/VG
KRABBEFEST: Krabbekjøttet kan brukes til så mangt. Foto: Sara Johannessen/VG
AvLise FinckenhagenogSara Johannessen

Nykokte krabber med godt brød, majones og sitron er en sann delikatesse og et festmåltid i all sin enkelhet. Og er du en krabbe-elsker bør du nyte tiden nå som krabbene er på sitt beste - fulle av kjøtt og fulle av smak.

Skal du koke krabbene selv kan du med fordel tilsette litt ekstra smak i kokevannet. Kombinasjonen øl, dill og sitron er verdt å prøve, eller lag en aromatisk buljong med krydder som nellik, allehånde, stjerneanis, kanel og rikelig med sort pepper.

Det sødmefulle og smaksrike kjøttet kler dessuten svært godt «asiatiske smaker» med innslag av chili, hvitløk og fersk ingefær. Uansett er det fint å fjerne paven og gjellene før du serverer krabbene, det er både hyggelig og mye enklere for eventuelle gjester. Knekk gjerne opp klørne også. Og glem for all del ikke skylleboller og god tilgang på servietter.

Er du i det asiatiske hjørnet smaker det skikkelig godt med noen spicy små krabbekaker. Limeblader og rød karripasta gir både nydelig smak og flott farge. En enkel søt og syrlig agurksalat er et forfriskende tilbehør til denne lille retten som fungerer utmerket som en forrett eller som en delerett.

Bruschetta med avokado og krabberøre er den perfekte lunsjretten som like gjerne kan serveres til kvelds. Smak røren til med en god klype kajennepepper - det skal være et lite «sting» i den.

Eller hva sier du til pasta med kremet krabbesaus? Sausen er rik på fløte og enormt rik på smak. La sjalottløk, hvitløk og chili få syde seg bløt og deilig i både olivenolje og smør før du har i hvitvin. Og la vinen få koke helt inn før du heller i fløten. Når fløten har tyknet noe rører du inn parmesan og krabbekjøtt og blander det hele med nykokt pasta og hakket gressløk. Ja, sånt blir det kos av. Skikkelig krabbelykke, faktisk!

Tips

Krabbeskjell og andre eventuelle rester er perfekt å koke suppe på. Får du ikke gjort det med en gang bør du fryse ned skallene straks for så å koke deilig suppe ved en senere anledning.

Tips

Hvis du vil lage pasta med krabbesaus, men ikke har hvitvin, kan du frese løk og hvitløk som beskrevet, tilsette fløte, røre inn parmesan og smake til med sitronsaft, salt og pepper. Veldig godt det også.

Publisert: 06.10.2017 kl. 10:58


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?